Uusimmat

Twitterissä ja Facebookissa levisi Ukrainasta sotavideo, joka oli oikeasti peräisin pelistä

25.02.2022 12:55 Muropaketin toimitus

Peleistä lainattua kuvastoa käytetään jälleen osana informaatiosotaa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on täyttänyt sosiaalisen median kuvilla, videoilla ja uutisilla sotatilanteesta. Kaikkea näkemäänsä ei silti kannata uskoa.

Kuten Kotaku uutisoi, paljon huomiota herättänyt video Ukrainan sodasta on peräisin Arma III -pelistä (kuvassa). Pimeässä tapahtuvaa ilmahyökkäystä ja ilmatorjuntaa kuvaava video levisi alun perin Facebookin pelikanavalta, josta sen katsoi ainakin 100 000 ihmistä ja jakoi 25 000 ihmistä.

Sama video levisi pian myös Twitteriin, jossa sen väitettiin olevan peräisin Ukrainasta. Twitterissä video sai yli 11 000 tykkäystä ja parituhatta jakoa, eli sen on nähnyt valtava määrä käyttäjiä.

Facebook ja Twitter ovat poistaneet videon asian tultua julki. Pelivideon voi nähdä Kotakun sivuilta. Facebook on kertonut perustaneensa erikoisoperaatioiden keskuksen, joka pyrkii valvomaan Ukrainasta tulevia tietoja reaaliajassa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun sotapeleistä lainattua kuvastoa käytetään valheellisesti. Kotakun mukaan juuri esimerkiksi Venäjä ja venäläinen uutiskanava ovat jäänet aiemmin kiinni pelikuvaston esittämisestä todellisina tapahtumina.

Muropaketin uusimmat