Uusimmat

Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään

05.01.2011 11:45 Tero Lehtiniemi

PC-pelaajien oma kirosanakirja ei paksuudeltaan ole suuren suuri, mutta niistä sanoista yksi kirjoitetaankin sitten todella isolla, usein ja tunteita herättäen. Sehän on tietysti DRM, eli Digital Rights Management. Erityisesti pelijätti Ubisoft on ”kunnostautunut” riemastuttamalla tällä hienolla ominaisuudella rehellisiä pelaajia. Eilen kuitenkin paljastui, että Assassin’s Creed 2:n ja Splinter Cell: Conviction eivät enää vaatineet internet-yhteyttä toimiakseen. Onko tämä merkki julkaisijan muuttuneesta mielestä? Valitettavasti ei.

Vaikka internet-yhteydet ovatkin nykyään melko yleisiä, se että peli vaatii aktiivisen internet-yhteyden toimiakseen tuntuu rehellisen pelaajan näkökumasta melkoiselta kiusanteolta. Hyvä esimerkikki tilanteen ongelmallisuudesta ovat Ubisoftin varmistinpalvelimiin kohdistuneet viime vuotiset hyökkäykset, jotka estivät tuhansia pelaajia pelaamasta laillisesti ostettuja pelejään. Firma osoittikin nyt melkoista urheiluhenkeä poistamalla vaatimuksen kahdelta suositulta peliltään, mutta on kertonut Shacknews-sivustolle, ettei kuitenkaan aio hylätä ominaisuutta täysin.

Jatkossa DRM-ominaisuus tullaan arvioimaan pelikohtaisesti, ja esimerkiksi lähitulevaisuudessa julkaistava Assasin’s Creed: Brotherhoodin PC-versio saattaa jälleen sisältää tämän ah-niin-ihanan ominaisuuden.

Lähde: Shacknews

Lue myös

Sly Trilogy (PS3)

Miltä kuulostaisi oma PS3-firmware? Nyt se onnistuu!

Tuunaa Morrowindisi nykyaikaan

Bulletstorm markkinoi itseään suihkuvideoilla ja filosofialla

 

Muropaketin uusimmat