Uusimmat

Ubisoft julkaisee ”Game of the Year” -version pelistä, joka ei voittanut yhtään pelipalkintoa

30.09.2022 13:40 Muropaketin toimitus

Far Cry 6:tta ei kutsuisi vuoden 2021 parhaaksi peliksi juuri kukaan, mutta pakollinen GOTY-versio on silti tulossa.

Jos joku vielä kaipasi todisteita siitä, että ”Game of the Year” on likimain merkityksetön markkinointinimike, on Far Cry 6:n tuleva GOTY-julkaisu varmasti sellainen. Kuten Push Square uutisoi, saa Ubisoftin FPS-räiskintä tällaisen ”Vuoden peli” -julkaisun, vaikka se ei ole ansainnut vastaavaa titteliä käytännössä mistään.

Yksikään pelimedia ei tiettävästi palkinnut Far Cry 6:tta vuoden pelinä. Se ei myöskään saanut The Game Awardsin, DICE Awardsin ja pelien BAFTA-palkintojen tyylisissä palkintogaaloissa kuin pari ehdokkuutta, eikä yhtään voittoa. Push Squaren mukaan uutta Far Cryta kutsui vuoden peliksi ainoastaan kaksi tekniikka- ja lifestyle-sivustoa.

Siitä huolimatta on Far Cry 6:n GOTY-versio on tulossa. Julkaisun tiedot bongattiin Microsoft Storesta, eikä sitä ole vielä esitelty virallisesti, mutta luvassa näyttäisi olevan tyypillinen paketti, joka sisältää julkaistut laajennukset sekä jonkin uuden lisäosan. Vielä ei tiedetä, millä aikataululla GOTY-paketti ollaan julkaisemassa.

Far Cry 6 ei ollut mikään totaalisen surkea peli, mutta se jätti paljon toivomisen varaa, eikä uudistanut pelisarjaa juuri mitenkään. Muropaketin arviossa irtosi pelille kolme tähteä, ja kriitikkomme kirjoitti näin:

”Far Cry 6 on hyvässä ja pahassa niin pelisarjansa kuin Ubisoftin yleisen AAA-linjan tuote. Siinä ei ole mitään uutta tai yllättävää, vaan samaa vuosikymmenen vanhaa kaavaa jatketaan taas uudet maalit päällä. Teknisesti jälki on toki upeaa ja räiskintä on yhtä nautinnollista kuin aina ennenkin, eikä tekemisestä jää ainakaan puutetta.”

LUE MYÖS: Arvostelu Far Cry 6 on selvä Ubisoft-peli hyvässä ja pahassa – ”10 vuoden jälkeen alkaa jo olla ähky”