Uusimmat

UFC julisti sodan EA:ta vastaan

15.07.2009 12:30 Miikka Lehtonen

Dana White on melkoinen vipeltäjä. UFC:n sanavalmis ykkösmies on tunnettu urheilumaailmassa raflaavista, usein loukkaavista ja miltei aina viihdyttävistä lausunnoistaan. Mies puolustaa UFC:n kunniaa ja etuja raivotautisen pitbullin lailla, eikä juuri tunne armoa tai kohtuutta. Nyt softajätti EA on päässyt miehen tähtäimeen.

Dana White on kerännyt vihaa EA:ta kohtaan jo jonkin aikaa. Kaikki juontaa juurensa UFC:n hyvän vastaanoton saaneeseen UFC Undisputed -peliin ja EA:n päätökseen ryhtyä tuottamaan omaa MMA-peliään. White otti tämän suorana loukkauksena ja kielsi ensitöikseen kaikkia maailman MMA-ottelijoita tekemästä yhteistyötä EA:n kanssa uhkaillen näitä elinikäisellä kilpailukiellolla UFC:ssä. Uhkaus on tehokas, sillä UFC on maailman suurin ja ainoa kansainvälistä näkyvyyttä nauttiva MMA-promootio, johon jokainen vähänkään vakavasti otettava ottelija haluaisi päästä.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt Whitelle. Nyt mies on julistanut sodan EA:ta vastaan, mutta Whiten mukaan syy on EA:n. ”EA Sports sanoi, että emme ole oikea urheilulaji, eikä heitä kiinnostanut koskea meihin pitkällä tikullakaan”, White kertoi MMA Junkie -saitin haastattelussa.

”Me pistimme omat perseemme likoon yhdessä THQ:n kanssa ja teimme pelidiilin maailman huonoimmissa talousolosuhteissa. Pistimme hynttyyt yhteen ja teimme tämän pelin, josta tulikin suosittu ja nyt v***n EA Sports haluaakin yllättäen tehdä MMA-pelin. Ihanko tosi? Vuosi sitten teillä oli toinen ääni kellossa! Sanoitte suoraan, että ette ikinä tee yhteistyötä kanssamme. Ette edes suostuneet tapaamiseen, koska MMA iljetti teitä, eikä ollut mielestänne oikeaa urheilua. Kylläpä se laulu vaihtui nopeasti!”

Lopputulos? ”Minä en ryhdy kaunistelemaan tätä, vaan sanon sen teille suoraan: se on sota nyt. Näin minä näen asian.”

Lisää aiheesta

UFC Undisputed (PS3, 360)

UFC otti kovat keinot käyttöön EA:ta vastaan

Huijarit varokaa, UFC saa kaivatun moninpelipäivityksensä

Lue myös

Huhupartio väittää: Microsoft hyljeksii indiekehittäjiä?

Uh huh – t*ss*t tepsivät kun kaikki muu failaa

Arvostelu: Punch-Out!! (Wii)

Muropaketin uusimmat