Uusimmat

Ultima-sarja saa jatkoa! Mutta….

27.01.2010 11:09 Jukka O. Kauppinen

Kukapa meistä ei tietäisi legendaarista Ultima-pelisarjaa, edes nimeltä. Tuo historian muinaisista syvyyksistä kumpuava peliperhe oli yksi ensimmäisistä todellisista Teoksista, joka muokkasi samalla pelejä ja roolipelaamista laadukkaaseen ja aikuiseen suuntaan. Ultima-sarja saa nyt uuden vesan, mistä meidän pitäisi olla tietysti riemuissamme. Muttakun…

Siinä missä me parrat muistamme Ultimat upeina roolipeleinä, on Ultima nuorelle pelaajasukupolvelle taas yksi ilmainen nettiselaimella pelattava strategiapeli. Jep. EA on kaivanut Ultimat arkistojen kätköistä, mutta seikkailun sijaan pelaajat pudotetaan Britannian maailmaan rakentamaan kaupunkeja, valtakuntia ja sotimaan toisten ihmispelaajien kanssa.

Lord of Ultima on tiemmä ilmainen pelata, mutta pelaajia tullaan mitä luultavimmin kutittelemaan mikromaksujen kautta.

Tähän on siis tultu. Viimeksi Ultima-sarjaan julkaistiin uusi osa 11 vuotta sitten, Ultima IX: Ascensionin myötä, Ultima Onlinen laajennukset pois lukien. Tästä eteenpäin jäämme väin ihmettelemään millaisilla uusilla tavoilla Ultiman nimeä voidaankaan tahrata. Kenteis EA Phenomicin studiolla on studionsa kellarin ideariihessä ilkeä Overlord pikku apulaisineen, yksinomaisena tehtävänään uusien Ultima-pelien ideointi.

Peli on tällä hetkellä betassa. Virallisesta julkaisusta ei ole vielä tietoa.

No, myönnetään. Voihan Lord of Ultima olla ihan hyväkin lajissaan, mutta ei se Ultima ole. Niin.

Lisätietoja: https://www.lordofultima.com/

Lue myös

Arvostelu: EA Sports Active: More Workouts (Wii)

Fallout MMO ”Project V13” betatestiin 2012

MAG – konsolisotien uusi sukupolvi – osa 2

Ubisoftin uudessa DRM:ssä PC-pelit vaativat nettiyhteyden

Muropaketin uusimmat