Uusimmat

Upeita kuvia kamalasta supersankariseikkailusta: DC Universe Online

27.01.2011 18:40 Jukka O. Kauppinen

Aina ei isollakaan rahalla onnistuta. Etenkään kun kyse on supersankareista. Champions Onlinen konsoliversio on ilmeisesti haudattu, ja DC Comicsin sankareiden toilailuihin pohjautuvan DC Universe Online -nettiseikkailun olisi voinut heittää sinne perään.

Maestro Lehtonen näet suuntasi Teräsmiehen ja muiden kokkelivekkuleiden kera nettirintamalle, eikä pitänyt kokemastaan.

Kyllähän sitä tekemistä paperilla on. Instansseja, raideja, PVP:tä ja muuta sen sellaista. Teoriassa siis kaikki, mitä esimerkiksi World of Warcraftissakin. Mutta ongelma piilee siinä, että mikään tuosta sisällöstä ei ole kovin hauskaa tai hienoa.

Instanssit ovat pääasiassa vaikeampia versioita luolastoista, jotka on rassattu läpi jo aiemmin. PVP taas on nykyisellään pelikelvotonta. Hahmot on tasapainotettu niin surkeasti, pelistä löytyy sen verran ikäviä exploiteja ja tekniikka tökkii sen verran, että minulle riitti PVP jo kauan ennen 30. tasoa. Miksi tuhlaisin aikaani pelimuotoon, jossa pelaajat warppailevat pitkin kenttiä ja taistelu on hirveää spämmäystä?

Asiaa ei auta sekään, että taistelupaikkoina toimivat Arkham Asylumin kaltaiset paikat ja halutessaan peliin voi hypätä joko oman hahmonsa tai vaikka Jokerin saappaissa. Kun perusta on mätä, komeinkaan talo ei pysy pystyssä.

Tämä ei kuitenkaan ole niinkään vain pelin endgamen, kuin koko DC Universe Onlinen ongelma. Kaikki tökkii, eikä mikään ole niin hauskaa kuin se voisi olla. Kuin sen pitäisi olla! Tämähän on peli, jossa pääsemme taistelemaan Batmanin, Jokerin, Harley Quinnin, Scarecrown ja monien muiden kanssa! Miten ihmeessä tästä aiheesta on saatu näin geneerinen ja tökkivä peli?

Lue koko arvostelu:DC Universe Online (PS3)

 Lue myös

Enslaved: Pigsy’s Perfect 10 DLC (PS3, Xbox 360)

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

Raskulls (Xbox 360)

Super Scribblenauts (DS)

Total War: Shogun 2 -ennakko (PC)

Muropaketin uusimmat