Uusimmat

Urheilupelin miljoonapalkinto sai huijarit liikenteeseen

07.05.2012 12:00 Miikka Lehtonen

Tapahtui aiemmin: 2K Sports lanseerasi hauskan kisan, jossa heidän baseball-pelissään pärjänneet pääsivät kisaamaan miljoonapotista. Tapahtui hetkeä myöhemmin: pelaajat innostuivat huijaamaan. Ja sekös yhtä miestä harmittaa.

2K Sports keksi mainostaa heidän erinomaista baseball-peliään hauskalla haasteella: täydellisen pelin syöttäneille pelaajille oli tiedossa tukuittain riihikuivaa rahaa. Täydellinen pelihän tarkoittaa baseballissa tilannetta, jossa yksi syöttäjä heittää joukkueensa kaikki yhdeksän syöttövuoroa niin, ettei yksikään vastustajan pelaaja osu syöttöihin tai pääse pesälle. Ne ovat aivan uskomattoman harvinaisia ja kun sellaisia oikeasti tapahtuu, ne ovat suuria juttuja. Niitä heittäneet syöttäjät, kuten vaikka nostokuvan Philip Humber, nousevat heti koko baseball-kansan tietoisuuteen.

Niinpä oletusarvona oli, että realistisessa ja hyvän vastaanoton saaneessa baseball-pelissäkään onnistumisia ei tulisi monta, vaikka miltei miljoona pelaajaa tavoittelikin täydellistä peliä. Sitä varten viriteltiin erityinen pelitila, jonka oli määrä huolehtia siitä, että vaikeustasot ja muut tärkeät asiat oli lukittu kohdalleen. 2K Sports kun ei halunnut tilannetta, jossa joku pääsisi heittämään aivokuolleelle vaikeustasolle säädettyä tekoälyä vastaan MLB-mestarien ja vitosdivarin suolan välisessä pelissä.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan kuin sen piti, sillä pelitilaan oli lipsahtanut pari bugia. Niiden ansiosta jotkut pelaajat onnistuivat muuttelemaan vastustajansa lyöntijärjestystä niin, että ensimmäisinä lyöntivuoroon joutuivat aina joukkueen surkeimmat pelaajat. Tämä tietenkin vääristi kilpailuasemaa.

Eräs mies huomasi tapahtuneen ja toimitti omien sanojensa mukaan ison nivaskan todisteita 2K:lle yrittäen näin todistaa, että New Yorkissa järjestettävään miljoonan taalan loppukisaan pääsi mukaan monta huijaria. 2K Sportsin reaktio oli kuin suoraan Irakin tiedotusministerin tai Kalervo Kummolan pelikirjasta repäisty: ”ei ole mitään ongelmia, mitään ikävää ei ole tapahtunut eikä ole syytä ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin”.

Lukaise toki koko juttu, sillä se on yllättävän kiinnostava. Toivottavasti tarina saa onnellisen päätöksen ja miljoona menee ainakin rehelliselle pelaajalle, jos 2K Sports nyt ei suostu laskemaan lippujen hintoja… eikun siis heittämään huijareita ulos turnauksesta.

Ja loppukevennyksenä legendaarinen pätkä eräästä kaikkien aikojen parhaista Simpsons-jaksoista.

 

Lähde: Deadspin

Lue myös

Mobiilipelaaminen ärsyttää Super Meat Boy -tiimiä

Silent Hill: Downpour (PS3, Xbox 360)

Tribes: Ascend (PC)