Uusimmat

Uudet asiasanat helpottavat juttujen selaamista

15.01.2010 14:03 Jukka O. Kauppinen

Tarkat lukijat ovatkin kenties huomanneet eDomen juttujen alkuun ilmestyneet uudet Asiasana-linkit, jotka on merkitty pienen pienellä punaisella kynällä. Asiasanat täydentävät aiempia aihealueita ja helpottavat eDomen sisällön selaamista.

Entuudestaan Aihealue-tageilla on merkitty uutisiin ja artikkeleihin esimerkiksi pelien alustat ja genret sekä erilaisia täydentäviä, täsmentäviä merkintöjä, joiden avulla lukijat sekä näkevät yhdellä silmäyksellä millaiseksi juttu on luokiteltu. Linkeistä on voinut myös siirtyä suoraan pelkästään kyseistä aihealuetta käsitteleviin juttuihin – esimerkiksi pelkästään PlayStation 3:sta tai seikkailupelejä käsitteleviin uutisiin.

Uusien Asiasanojen kautta voimme kuitenkin linkittää yhteen aiempaa tehokkaammin eri juttuja siten. Asiasanoissa ei toisteta Aihealue-tageja, vaan eDomessa niiden kautta yhdistetään ennen kaikkea pelejä, pelisarjoja ja tekijöitä. Peliuutiset- ja arvostelut merkitään pelin/sarjan nimillä, tekijästudiolla, julkaisijalla ja joillakin muilla mahdollisilla määreillä.

Asiasanat otettiin käyttöön vasta äskettäin eikä niitä ole erityisen aktiivisesti päivitetty vanhempiin juttuihin. Asiasanojen kanta alkaa kuitenkin olla kohtuullisen mittava, minkä ansiosta niiden kautta voi selata jo vallan kätevästi sekä tiettyjä aiheita että niihin liitettyjä määreitä.

Kuten esimerkiksi: