Uusimmat

Uusi saitti, vanhat kujeet

05.11.2010 17:16 Jukka O. Kauppinen

Heipä hei, arvon lukijat!

Kuten näkyy, olemme saaneet allemme uuden sivuston. Ja kunhan alkukankeudesta ja bugeista on päästy eroon, niin sitten päästään oikein kunnolla jatkokehityksen pariin. Tällä kertaa sen enempää etusivu kuin Pelit-etusivukaan (eli vanha rakas eDome) ei jää pysyväksi muuttuneeksi väliaikaiseksi vedokseksi. Mutta ihan heti ei suuria muutoksia kannata odottaa. Toivottavasti kuitenkin alkujärkytyksen jälkeen uuden leiskan hyvät puolet ylittävät ärsyttävät asiat.

Niin.. Vanha etusivu oli tosiaan vain sellainen hätävedos, jonka korjaukseen vain ei koskaan ollutkaan sitten resursseja. Jos vanhoja muistellaan, niin vanhan Plazan julkaisustahan kuulin noin kaksi tai kolme päivää ennen sen tapahtumista, joten voitte kuvitella millaisella hirveällä säädöllä ja venyvillä työpäivillä muokkasin SoneraPlazan eDomea Plazan eDomeksi. Jälki oli ihan hirveää mutta kun muutakaan ei ehtinyt tekemään.

Hiljalleen saimme kehitettyä eDomen blogietusivua nätimmäksi, mistä iso kiitos Miikka Lehtoselle, jolla on sekä visuaalista silmää että taito hallita grafiikankäsittelyohjelmia. Vaikka emme toimitukselliesti isoja muutoksia pystyneetkään luomaan, niin julkaisutyökalun kautta tehtävillä virityksillä onnistuimme tekemään etusivusta ja alasivuista kohtuullisen käyttökelpoiset. Hyviä ne eivät, ainakaan minun mielestäni, ikinä olleet, koska tavoitteet olivat korkeammalla. Valitettavasti saavuttamattoman korkealla.

Samalla vanha eDome oli hirvittävän työläs, näin toimittajan ja tekijän kannalta. Asioita piti tehdä tarpeettoman monimutkaisesti ja käsityönä, minkä johdosta virheitä tapahtui paljon. Etusivulla oli uutisia, joita ei oltu vielä oikeasti julkaistu, linkit menivät väärin ja kaikenlaista.

Uudella sivustolla paljosta turhasta on päästy eroon. Kyllä, Dome.fi on tekijöille valtavan paljon tekijäystävällisempi saitti. Turhia välivaiheita on karsittu, manuaalista räpläämistä eliminoitu. Ja tiedättekös – se tuntuu tosi kivalta. Tosi tosi kivalta.

Olen pahoillani, että suora viestintä Teille – lukijoille – on ollut tällä viikolla vaillinaista, mutta kuten voitte varmaan kuvitella, tekemistä on riittänyt. Nyt kun blogi saatiin takaisin näkyviin saitille, niin jatkan viestintää aktiivisemmin. Ja koetan pitää ajan tasalla tulevasta.

Kiitoksia Teille!

– JOK