Uusimmat

Uusi suomipeli: ex-roviolaisten Starside Arena räiskityttää avaruudessa

11.11.2015 13:53 Jukka O. Kauppinen

Entisistä roviolaisista koostuva tuore Epic Owl – pelistudio julkaisi esikoispelinsä Starside Arena iOS-alustalle. Android-versio on luvassa loppukuusta. Peli on strategista avaruustaistelua verkossa toisten ihmisten kanssa.

Starside Arena hakee inspiraationsa tietokone- ja konsoliavaruustaistelupeleistä. Tapahtumat sijoittuvat jonnekin 4000-luvulle ja pelaaja voi suunnitella oman avaruusaluksensa, jolla voi koettaa rulettaa dynaamisesti muuttuvalla, futuristisella peliareenalla.

Pelaaja voi valita aluksensa 37 valmiista mallista ja muokata niitä 50+ teknologialla.

”Starside Arena tarjoaakin rajattomasti luovia mahdollisuuksia voittamattoman aluksen suunnitteluun”, tekijät kehuvat.

Pienempiin aluksiin mahtuu kourallinen hyökkäykseen ja puolustukseen tarkoitettuja moduuleja, kun taas isompiin aluksiin niitä mahtuu satoja. Taisteluissa menestyminen perustuu joko aluksen ylivoimaan tai sen onnistuneeseen kokoonpanoon, jossa pelaajien tulee tehdä strategisia päätöksiä suunnittelun suhteen ja ottaa huomioon useita tekijöitä kuten moottorin teho, puolustusmekanismit, vastatoimet, asejärjestelmät, virtalähteet ja jopa aluksen massa.

Pelimaailma koostuu yksinomaan pelaajien tekemistä aluksista. Tämä johtaa jatkuvasti kehittyvään, syvälliseen pelimekaniikkaan, jossa vain parhaat pärjäävät ja heikompia aluksia korvataan jatkuvasti uusilla, yhä paremmilla aluskokoonpanoilla.

“Halusimme luoda PC-pelaajiin vetoavan avaruuteen sijoittuvan retrotyylisen taistelupelin. Olemme kaikki genren suuria faneja ja tämän kaltainen peli puuttui vielä mobiilialustalta”, kertoo Epic Owlin perustajajäsen ja luova johtaja Risto Holmström kertoo.

Lisätietoja: Starside Arena @ App Store

Lisätietoja: http://www.starsidearena.com/

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat