Uusimmat

Vaihteeksi näinkin: vanhemmat kehuvat pelejä

06.03.2009 09:40 Miikka Lehtonen

Juuri äskettäin pääsimme kuulemaan, miten brittivanhempien mielestä pelit ovat saatanasta ja turmelevat heidän lapsensa. Kenties kyse oli huonosti muotoillusta kysymyksestä, sillä Microsoft on tehnyt asian tiimoilta oman tutkimuksensa, jonka tulokset yllättävät: vanhemmat pitävät peleistä!

Microsoftin ”Play Safe, Play Smart” -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, mitä vanhemmat ja heidän pelaavat lapsensa ajattelevat turvallisesta pelaamisesta ja miten he määrittelevät asian. Tutkimuksen tulokset myötäilevät Euroopan parlamentin omaa tutkimusta, jonka mukaan pelit ovat hyödyksi lapsen henkisten kapasiteettien kehittymiselle ja niitä voidaan käyttää opetuksen ohella lääketieteellisissä tarkoituksissa. Tämähän kuulostaa lupaavalta!

Normaalien ”99% vanhemmista haluaa ampua pelikehittäjät raketilla aurinkoon” -tulosten sijaan Microsoft sai pääasiassa positiivista vastaanottoa. 74% vanhemmista ilmoitti pitävänsä pelaavista opettavaisena harrastuksena. Irvileuka voisi tähän väliin todeta että tutkimus ei kerro, mitä pelit vanhempien mielestä opettavat. Uskoihan Jack Thompsonkin, että peleistä oppii kaikenlaista…

61% vanhemmista sanoi, että pelaaminen on mainio sosiaalinen kokemus ja 52% meni niin pitkälle, että mainitsi yhdessä pelaamisen tuovan perheitä tiiviimmin yhteen. 93% vastanneista ilmoitti katsovansa, että on heidän vastuullaan tarkastella heidän lastensa pelaamien pelien ikärajoja. Kuten varmasti kuitenkin tiedämme, näin ei tapahdu aivan näin usein.

Joka tapauksessa tulokset ovat positiivisia ja osoittavat, että vanhemmilla on ehkä vielä toivoa.

Lisää aiheesta

Uusi tutkimus: pelit aiheuttavat väkivaltaa vai eivätkö sittenkään?

Pelaaminen lähestyy suosiossa television katselua

Jack Thompson haukkuu vaihteeksi väärää puuta

Vanhemmat huolissaan videopelien sisällöstä

Briteissä tutkitaan ja hutkitaan – peliala taas hallituksen hampaissa

Osataan sitä Suomessakin – pelit huolestuttavat kristillisdemokraatteja

Puukot pois peleistä, pääministeri pyysi

Lue myös

Arvostelu: Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned (360)

Portaali kuningaskuntaan avautui

Pelilinnani on kotini – mutta onko sillä arvoa?