Uusimmat

Valven uusi Source Filmmaker kuulostaa huikealta

29.06.2012 12:00 Miikka Lehtonen

Jotenkin kaikessa Pyro-huumassa meni ohi viikon tärkein Valve-uutinen: tiimi kun julkisti ja julkaisi Meet the Pyro -videon kylkiäisenä Source Filmmakerin, eli sen työkalun, jolla he ovat itse tehneet pelivideoitaan jo pitkän aikaa. Ja tämä ei olekaan mikä tahansa tusinasofta.

Source Filmmaker on kaikessa yksinkertaisuudessaan Valven Source-pelimoottoria ja täten kaikkia sen asseteja — eli hahmomalleja, ääniä ynnä muuta — tukeva ohjelmisto, jolla voi suunnitella, animoida ja renderöidä omia elokuviaan. Fokus on ollut nimenomaan animaatiosoftan tekemisellä ja vieläpä niin, että se soveltuu juuri pelivideoiden tekoon. Niinpä Source Filmmaker on moninpelattava, jotta useampi duunari voi yhtä aikaa tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen.

Ja laatuahan ohjelmalla saa aikaan, sillä Valve on tehnyt omia animaatioitaan sen kanssa jo pitkään, samoin kuin muutamat muutkin Valven pelien ympärille kehittyneen animaatioskenen nimihenkilöt. Source Filmmaker on toistaiseksi vasta suljetussa betassa, johon pitää oikeasti anoa sisäänpääsyä, mutta se on tulossa koko maailman käytettäväksi jo tämän vuoden aikana.

Mutta annetaan Valven selittää itse, mistä ohjelmassa on kyse.

 

Ja loppuun vielä Domessa aiemminkin nähtyä Source Filmmaker -settiä. Tiukat depth of fieldit!

 

 

Lisätietoja: Valve

Lisää aiheesta

Odotettu päivä koitti vihdoin: Meet the Pyro!

Lue myös

Dwarf Fortress – iloiset kääpiöt uppoavassa vuoristoluolassaan

Legend of Grimrockin kenttäeditori on miltei täällä

Pikkuhousut vilkkuvat, mutta onko pelistä mihinkään? Lollipop Chainsaw arvostelussa!

Muropaketin uusimmat