Uusimmat

Video: Tällainen yksi vuoden kehutuimmista peleistä olisi 90-luvun Game Boy -pelinä

Kuva: © BlueTwelve Studio / Annapurna Interactive

08.11.2022 13:00 Muropaketin toimitus

Kissaseikkailu Stray sai huikean fanivideon, jolla peliä vanhennetaan 30 vuotta.

Demake-videoista on tullut suoranainen ilmiö viime vuosina. Suosituilla videoilla nykyaikaiset pelit ”vanhennetaan”, eli kuvitellaan uusiksi ikään kuin ne olisi julkaistu jollekin vanhemmalle pelialustalle. Kuten alkuvuodesta ilmestynyt Bloodborne-demake osoittaa, joskus idea on myös vietä täysmittaiseksi fanipeliksi asti.

Nyt jälleen yksi suosittu peli on saanut oman demake-tribuuttinsa, kuten Eurogamer kertoo. Kesällä julkaistu kissaseikkailu Stray nousi heti ilmestyttyään suoranaiseksi pelimaailman ilmiöksi, ja se esimerkiksi Steamissa se on vuoden kehutuimpia pelejä.

Alta näet 64 Bitsin taidokkaan videon, jolla Stray kuvitellaan uudelleen 30 vuotta vanhempana Game Boy -pelinä. Videolla nähdään alkuperäisestä pelistä tuttuja kohtauksia ja hahmoja, mutta se ei spoili keskeisiä käänteitä Strayn tarinasta. Videon voi siis katsoa turvallisesti, vaikka kissapeli olisi vielä pelaamatta.

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro: Ei ole mikään ihme, että scifin ja kissat yhdistävästä Straysta tuli kesän kovin hittipeli