Uusimmat

Elden Ring ei ole pelaajien arvioissa likimainkaan vuoden parhaita pelejä – nämä kiilaavat edelle

Kuva: © FromSoftware

01.11.2022 18:30 Muropaketin toimitus

Elden Ring on vuoden kehutuin uusi julkaisu, mutta pelaajien mielipide ei osu yksiin kriitikoiden kanssa.

Alkuvuodesta ilmestynyt toimintaroolipeli Elden Ring sai fantastisen hyvän vastaanoton pelikriitikoilta, ja sillä on tälläkin hetkellä Metacriticissä korkein keskiarvo vuoden uusista peleistä. Mutta kun katsotaan pelaajien antamia pisteitä Steamissa, ei Elden Ring pääse mukaan edes kärkikahinoihin.

Steamin pelaaja-arvioista kirjaa pitävän Steam250-sivuston mukaan vuoden 2022 uusista peleistä pitää kärkisijaa roguelite-kauhupeli Vampire Survivors. Retrohenkiselle pelille on listattuna peräti 124 000 pelaaja-arviota, joista 98 prosenttia on myönteisiä.

Muita Steam-listan vuoden parhaita uusia pelejä ovat esimerkiksi kissaseikkailu Stray ja PowerWash Simulator. Lista suhteuttaa toisiinsa pelaajien pisteet sekä saatujen arvostelujen määrän, eli ihan muutamalla arviolla ei listalle kivuta, vaikka arvostelut olisivat kaikki kehuvia.

Elden Ring on Steam-listalla vasta sijalla 56, ja sen arvioista ”vain” 90 prosenttia on myönteisiä. Metacriticistä ei käyttäjäarvioita voi tarkastella vuositasolla, mutta myös siellä FromSoftwaren toimintarope on saanut vain 6,5-7,9 pisteen keskiarvon, alustasta riippuen.

Jälleen kerran näyttää siis sitä, että kriitikoiden mielipide ei osu yksiin pelaajien kanssa. Vertailu on toki painottunut, sillä läheskään kaikki pelaajat eivät arvostele pelejä millään alustalla.