Uusimmat

Viikonlopun arvostelutupla: Front Mission Evolved ja Wii Party

07.11.2010 19:00 Jukka O. Kauppinen

Viikonlopun arvosteluina tarjoilemme pyhäinpäiväänsä ja synkeää viikonloppuaan internetin ääressä viettäneille kaksi peliarvostelua, kovin kovin erilaisista peleistä. Juho Anttila on näet sukellellut Wii Party -bilepelin uumenissa, kun taas Tero Lehtiniemi on räiskinyt Front Mission Evolvedin ääressä.

Nintendon Wii on myynyt poskettomasti. Tästä huolimatta tai juuri tästä syystä konsoli ei nauti Tosikarjujen ja Oikeiden Pelaajien keskuudessa kummoista arvostusta. Yksi syy lienee pelijakaumassa, iso osa Wii-teoksista kun on pelkkiä minipelikokoelmia. 

Arvata saattaa, ettei Wii Party herätäkään ideallaan pelkkiä riemun kiljahduksia. Minipelejä! Jee. Koko perheen kivaa! Haukotus. Mutta tiedättekös mitä? Wii Party ei olekaan mikään turhake. 

 

Squaren  Front Mission -sarja on tullut pelaajille aiemmin tutuksi mecha-pohjaisena taktisena roolipelisarjana. Jättimäisten sotarobottien välinen mittelöinti aina ollut piristävää ja mukavaa pelattavaa, joten olikin hienoinen yllätys että sarjan uusin osa onkin Jotain Aivan Muuta.

Front Mission Evolved on nimittäin kolmannen persoonan toimintapeli, joka yhdistelee robottiräiskintään satunnaisiin jalkamiesosioihin. Ensimmäisenä mieleen tuleekin lähinnä jonkinasteinen kaupunkiympäristöön siirretty Lost Planet.

Lue myös

DJ Hero 2 (PS3, Wii, Xbox 360)

Sonic the Hedgehog 4 Episode 1 (PS3, Wii, Xbox 360)

Super Meat Boy (Xbox 360)

Train Model Simulator EEP 5.0 (PC)

Wings of Prey (PC)