Uusimmat

Virtuaalitodellisuus ei paljon nuoria ja nuoria aikuisia kiinnosta, kertoo tuore tutkimus

14.04.2022 15:35 Muropaketin toimitus

Z-sukupolven edustajilla tehty tutkimus osoittaa, että metaverse jakaa mielipiteitä ja vain harvat jaksavat innostua VR-laitteista.

PC Gamer kertoo tuoreesta Yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan ns. Z-sukupolven edustajat eivät ole kovin innostuneita virtuaalitodellisuudesta.

Z-sukupolveksi lasketaan vuosien 1997 ja 2012 välillä syntyneet, jotka ovat nyt 10-25 vuotiaita. Tutkimuksella oli yli 7000 vastaajaa 44:stä eri osavaltiosta, ja heidän keski-ikänsä oli 16 vuotta.

Tutkimukseen vastanneista puolet oli epävarmoja metaversestä, eikä suunnitellut VR-laitteiden hankintaa. Teini-ikäisistä 26% kertoi omistavansa VR-laitteen, mutta vain 5% käytti sitä päivittäin ja 48% vastasi käyttävänsä laitteita harvoin. Niistä teineistä, joilla ei VR-laitetta ollut, vain 9% suunnitteli sellaisen hankkimista.

Lukemat eivät povaa hyvää sen paremmin VR-kokemuksille kuin Facebookin omistavan Metan suurille metaverse-suunnitelmille. Myös Epic Games on parhaillaan kehittämässä lapsille suunnattua metaverseä yhteistyössä Legon kanssa, ja Sonykin teki suuren sijoitukseen Epiciin metaversen kehittämiseksi.

PC Gamerin mukaan toinen äskettäin tehty tutkimus osoitti aikuisten osalta vähän suurempia lukemia. Tutkimuksen mukaan milleniaaleista (vuosina 1980-1996 syntyneistä) sekä aikuisista Z-sukupolven edustajista noin puolet olisi ”kiinnostuneita tai jokseenkin kiinnostuneita” metaversestä.

Molemmissa tutkimuksissa kuitenkin VR-teknologia ja metaverse liitetään yhteen, vaikka etenkin metaverse on terminä epämääräinen ja vielä vähän tunnettu. Näyttää kuitenkin siltä, että metaverse ei ole vielä valtavaa innostusta herättänyt, etenkään nuorten keskuudessa.