Uusimmat

Virtuaalitodellisuusennusteet jatkavat romahteluaan

(C) MikroBitti 1995

10.04.2016 14:00 Juho Anttila

Kuten olemme jo monet kerrat päässeet sanomaan, virtuaalitodellisuuden läpimurto on lähtenyt käyntiin hitusen yskähdellen, lähinnä laitteiden korkean hinnan ja saatavuusongelmien vuoksi. Saman ovat huomanneet myös analyytikot, jotka laskevat nyt kilpaa ennusteitaan uusien laitteiden tämänvuotisista tuotoista.

Viimeisimpänä pudottelijana Strategy Analytics on nyt ilmoittanut, että virtuaalitodellisuuslaseja myydään tämän vuoden aikana 895 miljoonalla dollarilla. Kun firma ennusti viime vuonna, että laseja myydään vuoden 2017 loppuun mennessä 70 miljoonaa kappaletta, on tästä helppo laskea, että ainakin vuoden 2016 myyntiennustetta on viilattu alaspäin selvästi.

Venture Beat puolestaan laskeskelee, että vuoden 2016 loppuun mennessä virtuaalitodellisuuslaseja myydään 1,7 miljoonaa kappaletta. Firman mukaan luku on huomattavasti aiempaa ennustetta alhaisempi laitteiden korkean hinnan vuoksi. Strategy Analystin Cliff Raskind komppaa tätä toteamalla, että vuoden 2016 virtuaalitodellisuusmyynneistä määrällisesti suurin osuus nähdään älypuhelinsovellusten puolella. Suuren profiilin kalliit laitteet, kuten Oculus Rift, HTC Vive ja PlayStation VR hallitsevat kuitenkin rahassa mitattuja markkinoita.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.strategyanalytics.com

Lisää aiheesta

HTC Viven eurojulkaisu meni aivan reisille, fanit hiilenä

Ennusteromahdus – virtuaalitodellisuus ei olekaan kultakaivos?

Oculus Riftin hinta ei naurata kivijalkakauppiaitakaan

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat