Uusimmat

Vuonna 2359 kaikki oli paremmin, Killzone-veteraanit muistavat

07.02.2011 21:15 Jukka O. Kauppinen

Voi niitä aikoja, kun sota helghaneja vastaan oli vasta alussa. Tai ainakin hyvässä vaiheessa. Kun korttelisotaa käytiin reilun hyökkäyshengen vallassa, tavoitteena musertaa Helghan-planeetta typerine asukkaineen vapauden rautasaappaiden alle.

Nykyään kaikki on niin paljon huonommin, kun ne pirulaiset eivät heittäytyneekään selälleen. Se on Stalingrad, taas kerran, piruvie. Ja nyt planetaarisessa mittakaavassa!

Onneksi kaiken tämän toivottomuuden keskellä voi sukeltaa edes hetkeksi nostalgiansekaisten vanhojen muistelojen keskelle asentamalla Killzone 3:een Retro Map Pack -karttapaketin. Se näet sisältää kaksi Pyrrhusin kaupunkin kaduille sijoittuvaa Killzone 2:n moninpelikarttaa, tietysti Killzone 3:lle täysin päivitetyssä muodossa.

Karttojen kuvausta toisella kotimaisella:

Salamun Market

Game Type: Warzone – 24 Players

Description: One of the largest maps from Killzone 2, Salamun Market has been re-balanced for maximum Killzone 3 carnage. After the Helghast ambush an ISA convoy on its main road, the whole market becomes a Warzone. Nostalgia meets brand-new Exoskeleton combat on this classic multiplayer map!

Blood Gracht

Game Type:Guerrilla Warfare – 16 Players

Description: Months after the nuclear blast that ruined most of the city, Blood Gracht is slowly being reclaimed by Helghan’s strange plant life. But when Guerrilla Warfare breaks out between ISA and Helghast troops, the canals once again run red with blood. The fan-favorite multiplayer map from Killzone 2 makes a triumphant return!

Ennakkotilaajat saavat Retro Map Packin ilmaiseksi, muut voivat ostaa sen PlayStation Storesta. Tietysti vasta sitten, kun peli on ilmestynyt 23.2.2011.

Lisää aiheesta

Killzone 3:n yksinpelidemo helmikuussa

Killzone 3 kullassa

Killzone 2 (PS3)

Mitäpä sitä turhia kiertelemään, Killzone 2 on erinomainen räiskintäpeli. Jos peli olisi ilmestynyt loppuvuonna 2008, se olisi varmasti ollut kova sana vuoden peliä valittaessa. Toisaalta tällöin peli ei välttämättä olisi yhtä hyvä kuin nyt, sillä Guerrilla on selvästi ottanut kaiken irti pitkästä kehitysjaksostaan. Näin loppuun asti mietittyä ja viimeisteltyä peliä näkee todella harvoin.

Kenties juuri tästä pitkästä kehitysjaksosta johtuen peli onkin puhdasta nautintoa. Se on huikean komea, äärimmäisen viihdyttävä ja tarjoaa sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ettei tylsistyminen käynyt kertaakaan mielessä.

Killzone 3 ennakossa (PS3)

Killzone 3:sta voi sanoa paljonkin, mutta se tärkein tulee tässä: Killzone 3 on Killzonea. Jos kakkososa ärsytti tai jätti kylmäksi, voit jättää lukemisen tähän, sillä peli on pohjimmiltaan yhä samaa meininkiä. Luvassa ei siis ole mitään suunnattomia yllätyksiä, mutta kylläkin todella hyvää toteutusta ja erinomaisen vetävää sotilastunnelmaa.

Nyt kun ne ilonpilaajat on karistettu juttua lukemasta, fiilistellään hieman. Sota jatkuu prikulleen siitä, mihin se viimeksi loppui: Helghastien kotiplaneetta oli enemmän tai vähemmän valloitettu. Sitten sinne hyökänneet ISA:n joukot saivat iloisen yllätyksen, kun heidän selustaansa iskeytyi Helghastien laivasto, joka ryhtyi pistämään tunkeutujia päreiksi.