UUSIMMAT

Vuosikymmen Oblivionia – onko se Skyrimiä parempi?

21.03.2016 23:00 | Jukka O. Kauppinen

The Elder Scrolls IV: Oblivion muuten täytti justiinsa vuosikymmenen, eikä ole vieläkään hukannut lumoaan, ainakaan fanien vetämistä modernisointiprojekteista päätellen. Mutta niinpä on myös Morrowindillä pinttyneet faninsa.

Bethesdan hieno roolipeli on myös kaivautunut niin syvälle joidenkin faniensa sydämiin, ettei edes Skyrim pystynyt nujertamaan sen lumoa.

Lainaus Domen arvostelusta:

Oblivion on kaikkien aikojen parhaita roolipelejä ja täydellinen syy ostaa seuraavan sukupolven konsoli. Morrowindin erheistä on otettu opiksi – taistelu on viihdyttävää ja brutaalia, maailma elävämpi, liikkuminen nopeampaa ja tehtävät taiten suunniteltuja. Mykistävän kaunis grafiikka ja palkitun Jeremy Soulen fantastinen sävellystyö kruunaavat kokonaisuuden.. Koska ainoa suurempi valittamisen aihe ovat lataustauot, The Elder Scrolls tekee vihdoin mitä lupaa: elä toista elämää, toisessa maailmassa. Älä sano mitään ettet vain sanoisi sitä minkä molemmat sanomattakin tietää – Oblivion ei ole helvetti, vaan paratiisi.

Millaisia muistoja Teillä on Oblivionin seikkailuista? Tai mikä on teistä ylipäätään paras The Elder Scrolls -sarjan peli, jos pysyttäydytään offline-fantasioissa?

Lisää aiheesta

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (360, pc)

Mikä on paras Elder Scrolls -sarjan peli?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Lähinnä Oblivionissa vituttaa toi tietty ”välityö”-meininki. Ei se oikein tiedä pitäiskö sen mekaniikkojen puolelta olla Morrowindin kaltainen statistiikkapeli vai Skyrimin kaltainen action-rpg. Tästä huolimatta ihan hyvä peli vaikka jää edellisen ja seuraavan varjoihin. Jos ei muuta niin antoi hyvän pohjatyön FO3:lle.
Eniten kyllä vituttaa ne naamat. Ei hemmetti mitä sieniä siellä Bethesdalla silloin ollaan vedetty kun päätetty tehdä hahmoista sarjakuvamaisia karikatyyreja mitkä ovat vielä kaiken lisäksi niin helvetin rumia.

@1 – olihan se koomista kun vastaan alkoi juosta perus-maantierosvoa lasimiekoilla varustettuna.

Onneksi tuostakin pääsi eroon modeilla.

Itse rankkaisin Morrowindin, lähinnä maailman takia, Oblivionin yli. Oblivionissa ärsyttivät ne pirun Oblivion-porit (toki niitä ei tarvinnut muistaakseni käydä läpi kuin se ensimmäinen ja viitata kintaalla muille :D ).

Skyrim taas on… Noh, Fus Ro Dah sano ihmissusi ja jatkoi matkaa alastoman palvelijansa kera… :D

Tuli pelattua joku aika sitten Oblivion bugien korjaus modeilla ja kaikilla lisä jutskilla läpi. Tuli nähtyä, kuinka juosten kustu se heppa armori oli. Sitten ne Fighter’s Strongholdit ja vastaavat oli aika kökköjä myös.

Olihan se edelleenki aika viihdyttävä peli. Jos ei Oblivion itsessään kiinosta, niin Shivering Isles on kokemisen arvoinen lisäri. Mielestäni paras asia, jonka Bethesda on tehny.

Yksi sana: vihollisten skaalaus. Oblivionin ja Fallout 3:n isoin miinus.

Onko Oblivion parempi kuin Skyrim? Kyllä ja ei. Riippuu ihan siitä, mistä osa-alueesta puhutaan. Varsinaisessa sisällössä eli tehtävissä, killoissa, jne. Oblivion pieksee Skyrimin miten tahtoo. Toisaalta pelimekaniikkojen osalta Oblivion on totaalisen epätasapainossa ja vaatii kovaa modausta moneen asiaan, Skyrimissa mekaniikat olivat aika hyvin tasapainossa, magiaa lukuunottamatta.

Muropaketin uusimmat