Uusimmat

Waaagh! Örkit jyräävät Battlefleet Gothicissa!

30.03.2016 14:00 Miikka Lehtonen

Battlefleet Gothic oli kenties Games Workshopin paras figupeli. Se otti brittiläisen imperiumin kulta-ajoilta tutut laivastostrategiat ja siirsi ne Warhammer 40K:n upean synkkään universumiin. Kaupungin kokoiset jättilaivat ottivat yhteen taistelussa, jossa piti miettiä siirtojaan useita vuoroja ennakkoon, koska laivat käyttäytyivät kokonsa mukaisesti. Tajuttoman hieno peli!

Äskettäin Steamin Early Accessiin paukahtanut Battlefleet Gothic Armada tuntuu olevan erinomaisen hyvä tietokoneversio samasta aiheesta. Se on reaaliaikainen, mutta pelin tunnelma ja keskeiset mekaniikat on siirretty mainiosti videopeliin. Ensitestien perusteella tuntuu kovasti siltä, että tässä olisi taas käynyt Vermintidet: kehitystiimi on päässyt tekemään rakkaasta aiheesta peliä ja se näkyy.

Peli sai viime viikon lopulla uuden päivityksen, joka lisäsi mukaan sen kolmannen niistä neljästä laivastosta, jotka pelistä löytyvät julkaisun myötä: örkit! 40K:n universumissa örkit ovat kuin brittiläisten futishuligaanien äärimmilleen viety lopputulos ja myös meikäläisen henkilökohtaiset suosikit.

Olisin itse ehkä toivonut traileriin sitä klassisempaa örkkien avaruusmatkustusbiisiä, mutta koska sitä ei trailerista löydy niin heitetään faniversio mukaan. ’Ere We Go!

Lisätietoja: Battlefleet Gothic Armada