Uusimmat

Warcraft 3 -modista omaksi pelikseen: Heroes of Newerth

03.06.2010 11:30 Jukka O. Kauppinen

Harvan pelin syntytaival on yhtä vekkuli kuin Heroes of Newerthin tapauksessa. Sen esikuva on näet Warcraft III -naksustrategialle tehty modi Defence of the Ancients. Suursuosioon nousseesta modista on nyt tehty ihan oikea pelikin.

Lainaillaan ensin Wikipediaa: Defense of the Ancients

DotA eli Defense of the Ancients on Blizzard Entertaimentin Warcraft III: The Frozen Throne:lle tehty moninpelikartta, joka pohjautuu Starcraftille tehtyyn ”Aeon of Strife”-karttaan. Sitä voi pelata Blizzardin omassa Battle.netissä, lähiverkossa ja yksityisserverillä. Vaikka peli on tehty suurimmaksi osaksi Warcraft 3:n omalla kenttäeditorilla, poikkeaa se suuresti normaalista WC3:sta.

Pelissä on tarkoitus ohjata omaa sankaria kera liittolaissankareitten ja tietokoneen ohjaaman sotajoukkojen avulla vastustajan sankareita ja sotajoukkoja vastaan, lopullisena tavoitteen ollen vihollisen päärakennuksen tuhoaminen. Pelaajat muodostavat yleensä viiden hengen joukkueet 95 sankarin valikoimasta, joista Neutralin tavernasta sankareita on 29, Sentinelin 32 sekä Scourgen 34. Uusia tavaroita, sankareita ja muita ominaisuuksia tulee tasaiseen tahtiin, pelin yrittäessä pitää tasapainonsa ja mielenkiintoisuutensa.

Ja sitten vielä vähän lisää: Heroes of Newerth

Players in Heroes of Newerth control a single character from a third person perspective, in the world of Newerth. HoN focuses on hero control and development, and removes many of the common features of classic real time strategy games, such as base management, resource collection and single-player missions. The goal of the game is to work together in teams of five in order to take over the opposing team’s base. Players gain experience over time through the elimination of enemy creeps and obtain gold over time in order to purchase new equipment.

Nopeasti suureen suosioon nousseelle Heroes of Newerthille on löytynyt jo yli 100 000 pelaajaa. Pelille kuulemma riittää päivityksiä ja meininki on parantunut koko ajan.

Peli voitti vuoden 2010 Independent Games Festival -kilpailussa Audience Award -palkinnon.

”Todella mielenkiintoinen peli”, kehaisee lukijamme Eemeli E. Uskon! Tattis!

Peli toimii Windowsilla, Linuxilla ja Mac OS X:llä. Pelaamiseen tarvittava tili maksaa 30 taalaa, kertaostoksena. Kuukausimaksuja tai muita kuluja ei ole.

Lisätietoja: http://www.heroesofnewerth.com/

Lue myös

Arvostelu: Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Red Dead Redemption on tahaton naurupommi – katso!

Sony julkaisee ilmaisen Star Wars -nettiseikkailun

Sony julkaisee PS3:n 3D-päivityksen 10.6. – Pain on ensimmäinen 3D-peli

Muropaketin uusimmat