UUSIMMAT

Warcraft 3 -modista omaksi pelikseen: Heroes of Newerth

03.06.2010 11:30 | Jukka O. Kauppinen

Harvan pelin syntytaival on yhtä vekkuli kuin Heroes of Newerthin tapauksessa. Sen esikuva on näet Warcraft III -naksustrategialle tehty modi Defence of the Ancients. Suursuosioon nousseesta modista on nyt tehty ihan oikea pelikin.

Lainaillaan ensin Wikipediaa: Defense of the Ancients

DotA eli Defense of the Ancients on Blizzard Entertaimentin Warcraft III: The Frozen Throne:lle tehty moninpelikartta, joka pohjautuu Starcraftille tehtyyn ”Aeon of Strife”-karttaan. Sitä voi pelata Blizzardin omassa Battle.netissä, lähiverkossa ja yksityisserverillä. Vaikka peli on tehty suurimmaksi osaksi Warcraft 3:n omalla kenttäeditorilla, poikkeaa se suuresti normaalista WC3:sta.

Pelissä on tarkoitus ohjata omaa sankaria kera liittolaissankareitten ja tietokoneen ohjaaman sotajoukkojen avulla vastustajan sankareita ja sotajoukkoja vastaan, lopullisena tavoitteen ollen vihollisen päärakennuksen tuhoaminen. Pelaajat muodostavat yleensä viiden hengen joukkueet 95 sankarin valikoimasta, joista Neutralin tavernasta sankareita on 29, Sentinelin 32 sekä Scourgen 34. Uusia tavaroita, sankareita ja muita ominaisuuksia tulee tasaiseen tahtiin, pelin yrittäessä pitää tasapainonsa ja mielenkiintoisuutensa.

Ja sitten vielä vähän lisää: Heroes of Newerth

Players in Heroes of Newerth control a single character from a third person perspective, in the world of Newerth. HoN focuses on hero control and development, and removes many of the common features of classic real time strategy games, such as base management, resource collection and single-player missions. The goal of the game is to work together in teams of five in order to take over the opposing team’s base. Players gain experience over time through the elimination of enemy creeps and obtain gold over time in order to purchase new equipment.

Nopeasti suureen suosioon nousseelle Heroes of Newerthille on löytynyt jo yli 100 000 pelaajaa. Pelille kuulemma riittää päivityksiä ja meininki on parantunut koko ajan.

Peli voitti vuoden 2010 Independent Games Festival -kilpailussa Audience Award -palkinnon.

”Todella mielenkiintoinen peli”, kehaisee lukijamme Eemeli E. Uskon! Tattis!

Peli toimii Windowsilla, Linuxilla ja Mac OS X:llä. Pelaamiseen tarvittava tili maksaa 30 taalaa, kertaostoksena. Kuukausimaksuja tai muita kuluja ei ole.

Lisätietoja: http://www.heroesofnewerth.com/

Lue myös

Arvostelu: Super Street Fighter IV (PS3, Xbox 360)

Red Dead Redemption on tahaton naurupommi – katso!

Sony julkaisee ilmaisen Star Wars -nettiseikkailun

Sony julkaisee PS3:n 3D-päivityksen 10.6. – Pain on ensimmäinen 3D-peli

Keskustelu

@9 No sinänsä on merkitystä, että dotan kehittäjä eli ”icefrog” on nimenomaan juuri se kaveri, jonka komennuksessa koko pelityypistä on tullut niin suosittu kuin se tänäpäivänä on.

Icefrog tekee nykyään yhteistyötä valven kanssa ja uskallan sanoa että sen yhteistyön tulokselta voi odottaa vielä enemmän.

S2Games on saanut aikaan visuaalisesti paremman pelin (paitsi kaikilla karkkiasetuksilla peli on hirmuinen soppa josta ei saa selvää) ja varsinkin valikoissa yms. on tehnyt ensiluokkaista työtä. Mutta dotaan verrattuna peli ei ole läheskään verrattavissa… ainakaan vielä.

@13 Icefrogilla ei ole lolin kanssa mitään tekemistä. Quinsoo/Eul, en muista kumpi, kuitenkin, ”alkuperäisemmistä” kehittäjistä on mukana kehittämssä tuota eikä suinkaan icefrog. Kyllähän nuokin hommansa hoitivat, mutta vasta nykyinen kehittäjä teki pelistä sen oikean hitin, sellaisen, jota voi pelata myös klaanien kesken muutenkin kuin vain hupipelinä.

Ei oo vielä dotan voittanutta tehty. Huonoja kopioita noi muut.

Juu ja HoN:ssa törmättiin hetki sitten aika rajuihin koodareihin, syö peliä aika tavalla.

HoNia kerkesin mäiskiä n. 700 peliä, jolloin törmäsin League of Legendsiin. Alkuhämmennyksen jälkeen League of Legends tarjoaa paljon enemmän kuin Heroes of Newerth.

Mitäs väliä onko kehittäjillä tekemistä keskenään vai ei. Pelit ovat kuitenkin lähes identtiset HoN:in pieniä parannuksia lukuunottamatta.

Ehkä vähän misliidaava topicci, koska DotA:n nykyisellä kehittäjällä ei ole mitään muuta tekemistä pelin kanssa kuin se, että hän antoi S2Gamesille luvan ”kopioida” DotAa.

Olenko ainut jonka mielestä HoN meni vähän liian pitkälle visuaalisella puolella? Onhan ne efectit hienoja, mutta ainakin minun mielestä välillä jopa niin räikeitä, että haittaavat itse pelaamista. Myönnän toki etten pelannut kuin n. 10 peliä ja kai siihenkin olisi tottunut, mutta dota on jotenkin paljon selkeempi.

IceFrogin ja Valven yhteistyön heldelmiä odotellessa itse ainakin meinaan pysyä dotassa.

Todella kova peli kyllä, 1000 peliä ainakin takana jo ja ei kyllästytä vieläkään.

Pelattu closed betan alkamisesta lähtien Linuxilla. Ostin pelin myös ennakkoon tuossa viime marraskuussa, joten pääsin suoraan hyppäämään aitoon peliin mukaan kun beta loppui. Suosittelen, tykkään tästä jopa enemmän kuin alkuperäisestä DotAsta (sitä tuli perattua pari vuotta), vaikka tämä ei olu vielä niin loppuun asti hiottu kuin DotA, mutta kehittyy valtavasti koko ajan.

PS. Tower Defence on eri genre, kuten jotkut jo mainitsivat. Oikaiskaa virhe.

IceFrog (DotA:n nykyinen kehittäjä) sano kyllä, että DotA:a ei pääasiassa edes tehdä WCIII kenttäeditorilla vaikkakin sitäkin käytetään.

ilmainen saman kategorian peli alkuperäisiltä Dotan kehittelijöiltä:

http://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Legends

”the gameplay was so much fun and so innovative that it represented the spawning of a new genre and deserved to be its own professional game with significantly enhanced features and around-game services.”

annettu kategoria on edes suuntaa antava: ”Action-RPG, Multiplayer Online Battle Arena”

”tower defence” toisaalta täysin oma kategoriansa(b.netistä yksin löytyy satoja eri tower defence karttoja) joka on myös mukavaa ajan vietettä, eikä vie niin paljon aikaa opetella.

”joka nousi niin sanottujen tower defence -pelien esikuvaksi.”

”tower defence” perustuu täysin määrättyjä linjoja kulkeviin ”creeppeihin” ja niitä tappavien tornien rakentamiseen(TOWER defence), tower defence pelien esikuva taitaa olla starcraftin ”tower defence 1.0” jossa rakennettiin torneja ja tuhottiin tulevia vihollis parvia.

Dotassa sinänsä liikutellaan yhtä(1) heroa eikä rakenneta yhtään mitään. eikä liity ”tower defence” peleihin millään tavalla, HoN, DotA sekä LoL toisaalta ovat täysin oma kategoriansa jonka itse nimeäisin ”TRBD – Team Roleplaying Base Defence”

T: yli 10 000 tuntia dotaa pelannut pro TRBD gamer.

Muropaketin uusimmat