UUSIMMAT

Wasteland 2 tienasi 1,5 miljoonaa dollaria neljässä päivässä

25.09.2014 10:00 | Juho Anttila

Brian Fargon vetämän inXilen kehittäämä Wasteland 2 on kuulunut monen vähän retrommasta pelaamisesta tykkäävän vuoden odotetuimpien pelien listalle. Kickstarterissa menestynyttä projektia ehdittiin hioa selvästi alkuperäistä suunnitelmaa pidempään, mutta viime perjantaina se saatiin vihdoin uunista ulos.

Koviksi paisuneet odotukset ovat heijastuneet myös myyntilukuihin, sillä Wasteland 2 ehti tienata ensimmäisen neljän päivän aikana 1,5 miljoonaa dollaria. Kyseessä on erinomaisen mukava lähtölaukaus vähän harvinaisempaa lajityyppiä edustavalle roolipelille. Omillaan Wasteland 2 ei kuitenkaan vielä ole, sillä pelin budjetti nousi lopulta 6 miljoonaan dollariin.

Retrohenkisillä roolipeleillä on mennyt viime aikoina muutenkin kohtuullisen mukavasti. Jokin aika sitten saimme kuulla, että yhtä lailla kapeammalle kohderyhmälle suunnattu Divinity: Original Sin on kelvannut jo 500 000:lle pelaajalle. Trendin on kaltaiseni vähän vanhemman peliparran näkökulmasta eittämättä oikean suuntainen.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Wasteland 2: 19.9.2014

Wasteland 2 sisältää loppuja koko rahan edestä

Early Access kannatti: Wasteland 2 olisi muuten vain varjo itsestään

Keskustelu

kyllähän tuon 1,5$ tuoton pitäisi alkaa jo riittämään siihen että olisivat omillaan, koska pelihän on rahoitettu pääsääntöisesti kickstarter + steam early Access rahoilla.

Taistelusysteemi tuntui aluksi hieman liian virtaviivaistetulta. Tähtäys joko hahmoon yleisesti tai taitojen riittäessä päähän. Toteutustapaan päätymistä kun hieman miettii, niin harvemmin vaikka Fallouteissa tulee muualle tähdättyäkään kuin vihua kuuppaan/silmään. Pieniä bugeja vielä riittää, mutta mitään peliä rikkovaa tai kaatuilua ei ole näkynyt. Odotuksen arvoinen ehdottomasti.

Helvetin hyvä peli jos tykkää wanhan koulun ropeista (Falloutit, Baldur’s Gatet, jne.)

Ei mulla muuta :)

26 tuntia on tällä hetkellä pelattuna ja hyvin on maistunut. Ei kaduta lainkaan, että kickstartteriin aikoinaan rahaa pisti. Toivottavasti pääsevät vielä jatkamaan ja laajentamaan jos vain suinkin mielenkiintoa siihen löytyy.

Muropaketin uusimmat