Uusimmat

Wasteland 2:n Kickstarter-keräys aukesi ja poikii jo kivasti rahaa

13.03.2012 16:30 Miikka Lehtonen

Moni roolipelien ystävä on odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa: hypepuheet on kuultu, palkinnoilla on hehkutettu ja projektin onnistumista spekuloitu. Mutta nyt on aika lyödä kirjaimellisesti rahaa tiskiin, sillä Brian Fargon Wasteland 2 -keräys on auennut.

Tim Schaferin ja hänen Double Fine -tiiminsä seikkailupelikeräyksen — joka muuten ylitti kolmen miljoonan taalan rajapyykin äskettäin — innostamana Brian Fargo kehittää jatko-osaa legendaariselle Wasteland-roolipelilleen. Legenda ei ole tässä tapauksessa harhaanjohtava ilmaus, sillä kyseessä on peli, jonka epävirallisia jatko-osia muun muassa Falloutit ovat. Fargo on yli 20 vuotta yrittänyt kehittää virallista jatko-osaa pelilleen, mutta pelitaloilta ei irtoa sen enempää sympatiaa kuin rahaa retrohenkiselle, isometriselle ja vuoropohjaiselle roolipelille. Joten ehkä sitten pelaajilta?

 

Kickstarterin kautta pelaajat voivat lahjoittaa projektiin haluamansa määrän rahaa ja saavat sitten lahjoitustaan vastaan eri rahamääriä vastaavia palkintoja. Halvimmillaan mukaan pääsee 15 taalalla, jolloin palkintona on DRM-vapaa PC-kopio pelistä. Rahamäärien kasvaessa mukaan heitetään soundtrackia, taidekirjaa, pahvista koteloa, isoa manuaalia ja vaikka yksityisjuhlia Brian Fargon kanssa — joskin pippaloita vastaan massia saa jo lyödä pöytään 10 000 taalaa.

Fargon ja hänen retrohenkisen Dream Teaminsa — mukana on Falloutin suunnittelijoita, säveltäjiä ja muita tekijöitä — tähtäimessä on 900 000 taalan potti. Alunperin tiimin piti kerätä miljoona, mutta Brian Fargo on ilmoittanut, että jos tarvis vaatii, hän maksaa itse sen viimeisen 100 000 taalaa. Toki salaa kaikki toivovat, että lopullinen potti on paljon suurempi, sillä tällöin myös pelin puitteet muuttuvat komeammiksi.

Mahdotonta? Ei todellakaan. Lähtihän Double Finekin keräämään seikkailupelilleen 400 000 taalaa ja pokkasi lopulta yli kolme miljoonaa. Fargon keräyskin on päässyt hyvään vauhtiin, sillä kirjoitushetkestä reilu tunti sitten auennut keräys lähestyy jo nyt 50 000 taalaa. Mikäli 900 000 raja ei tule vastaan, kaikki lahjoittaneet saavat rahansa takaisin. Mikäli taas potti paukahtaa kasaan, peli ilmestyy Sitten Joskus. 20 vuoden odotuksen jälkeen voinee vielä odottaa hetken lisää.

Osallistu: Kickstarter

Lisää aiheesta

Wasteland 2:n Kickstarter-palkinnot julkistettiin

Wasteland 2 ei olekaan hihasta tempaistu peliprojekti

Wiikon wanha: Wasteland, Falloutien esi-isä

Lue myös

Mitä kaikkea Tim Schafer tekee rahoillasi? Katso shokeeraavat paljastuskuvat!

Introversionin uusimmassa pelaaja on vankilanjohtaja

J.U.L.I.A (PC)

Witcher 2 Enhanced Edition -ensikosketus: kaunis hardcore-rpg myös konsoleilla