Uusimmat

Wii pelaa kohta pelit läpi puolestasi

15.06.2009 09:51 Miikka Lehtonen

Siltä varalta että joku epäili Wiin pääasiallista kohdeyleisöä, Nintendo on kohteliaasti poistanut kaikki epäilykset uusimmalla ominaisuudellaan. Wii Help -työnimellä kulkeva idea antaa nimittäin pelaajan siirtää vaikeissa kohdissa pelin ohjauksen Wiille, joka auttaa hänet eteenpäin.

Mielenkiintoiselta kuulostava idea tulee tekemään debyyttinsä New Super Mario Bros. -pelin Wii-versiossa myöhemmin tänä vuonna. Jos pelaajat kohtaavat Marion parissa ylitsepääsemättömiä ongelmia, sen pysäytysvalikosta löytyy uusi optio, joka kulkee joko nimellä Wii Help tai Demo Play, riippuen keneltä kysytään. Tämän option valitseminen siirtää pelin Wiin ohjaukseen, jolloin vaikea kohta jää oletettavasti helposti taakse ja pelaaja voi taas jatkaa kun peli näyttää inhimillisemmältä.

Taustalta löytyy ajatus siitä, että näin nuoremmat ja uudemmat pelaajat voivat nauttia monipuolisemmista ja monimutkaisemmista peleistä ilman, että heidän täytyy turvautua huijauskoodeihin tai strategiaoppaisiin.

”Jos pelaaja kohtaa New Super Mario Bros. Wiissä vaikeuksia tietyllä alueella, tämä ominaisuus antaa hänelle mahdollisuuden ohittaa ongelmakohdat ja jatkaa sitten taas itse eteenpäin. Ja kyllä, tulemme lisäämään ominaisuuden tulevaisuudessa muihinkin peleihin.”

Mikäs siinä, kiva ominaisuus. Itse toivon, että Wii Help ohjelmoitaisiin inhimilliseksi ja tekemään virheitä. Miten hauskaa olisikaan kun Risto-Marjatta antaisi Wiin ohjata Marion suoraan rotkoon, jonka jälkeen ruudulle pamahtaisi anteeksipyyntöjä ja selityksiä. ”Sori, kyllä mä tän osaan, oota ny…”

Lisää aiheesta

E3dome: Nintendo keskittyi takomaan omaa rumpuaan

E3dome: New Super Mario Bros. Wii ajoissa pukinkonttiin

New Super Mario Bros. (DS)

Lue myös

Arvostelu: Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Sega Mega Driven klassikot XBLA:ssa

Kaikki bändipelit eDomen katsauksessa – mutta mikä on kaikkein paras?

Muropaketin uusimmat