Uusimmat

Wii U:n myynnit jäivät kymmenesosaan ennustetusta

06.07.2016 21:30 Jukka O. Kauppinen

Nintendon konsolimyynnit ovat tahmanneet pahemman kerran kunnian päiviin verrattuna – ja pudotus on ollut jyrkkä, etenkin tavoitteisiin nähden.

Wii-konsoli on myynyt tähän mennessä 101,6 miljoonaa kappaletta, ja laite olikin ilmestyessään käsittämätön menestys. Se piti pitkään konsolisodan ykköspaikkaa ja näytti PS3:lle ja Xbox 360:lle kaapin paikan.

”Ei se tekniikka vaan ne pelit” -lähestymistapa toimi hurjan hyvin, ja Nintendolla uskottiin että myös Wii U myy hyvin Wiin vanavedessä.

Vaan pieleen meni. Wii U:ta luullaan yhä Wiin peliohjaimeksi, ja firma menetti pahemman kerran mojonsa, kun niin konsolin kuin sen tärkeiden hittipelien julkaisut viivästyivät törkeän paljon.

Myynnit ovatkin jääneet vaatimattomiksi, jopa huonoiksi. Kaiken kaikkiaan Wii U on kelvannut tähän mennessä 12,8 miljoonan kappaleen verran, mikä on kerta kaikkisen onneton tulos odotuksiin verrattuna. Nintendon johto näet ennakoi koneen myyntien yltävän jopa sataan miljoonaan.

Nintendo tunnustaa, että myös firman seuraavalla konsolilla, NX:llä, on edessään kova urakka, jotta se löytäisi paikkansa suuren yleisön sydämissä.

Lähde: MCV

Nintendo
Kaikki jutut aiheesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat