Uusimmat

Will Wrightin Spore ja E3-messut BBC:llä

02.06.2006 16:00 Muropaketin toimitus

Britannian yleisradioyhtiö BBC lähetti E3-messujen pohjalta runsaasti peliasiaa. Osa aineistosta on nyt myös katsottavissa BBC:n verkkosivujen kautta.

poikaBBC:n ohjelmistoon sisältyy muun muassa yleiskatsaus E3-messujen tarjontaan, minkä yhteydessä mietitään myös pelien omaperäisyyttä – tai sen puutetta. Toisessa ohjelmapätkässä BBC:n toimittajat miettivät puolestaan kolmen suuren pelikonsolivalmistajan juonia ja mahdollisuuksia.

Aivan oma erikoisohjelmansa löytyy kuitenkin Will Wrightin (Raid on Bungeling Bay, SimCity, SimEarth, SimAnt, SimLife, A-Train, The Sims, The Sims 2) uudesta Spore-pelistä, jota monet ovat hypettäneet pelaamisen seuraavana sukupolvena.

”Olemme tehneet peliin koodia, joka itse asiassa opettaa tietokoneen animoimaan minkä tahansa pelaajan luoman asian. Sillä voi olla kaksi tai kahdeksan jalkaa, aivan sama. Pelin maailmankaikkeus tulee aikanaan täyttymään pelaajan luomalla ainutlaatuisella sisällöllä”, kertoo pelin tuottaja Lucy Bradshaw.

Sporea on jo ehditty odottaa, sillä peli kahmi jo viime vuoden E3-messuilla messujen parhaan, parhaan alkuperäisideaan perustuvan pelin, parhaan pc-pelin ja parhaan simulaation arvonimet. Aika tiukkaa.

BBC:n E3-lähetykset
BBC:n Will Wrightin Spore-erikoisohjelma

Will Wright Spore ja E3-messut BBC:llä

Will Wright Spore ja E3-messut BBC:llä