Uusimmat

WoW-piraatit tapasivat Blizzard-pomot – ja kaikilla oli kivaa

09.06.2016 13:00 Jukka O. Kauppinen

Blizzard pisti taannoin faniporukan pyörittämän, lähemmäs miljoonan ihmisen kansoittaman World of Warcraft -palvelimen kumoon  – mutta ei kyykkyyn. Blizzardin väki oli itse asiassa jopa pahoillaan tapahtuneesta.

Muinaista World of Warcraftin maailmaa pyörättänyt Nostalrius oli näet Blizzardinkin mielestä hieno fanipalvelus ja tarjosi palvelun, jota Blizzard itse ei tee. Mutta tekijänoikeuslait ovat ikävä juttu ja pakottavat joskus temppuihin, joista ei itsekään tykkää.

Blizzard kutsuikin serverin ylläpitäjät vierailulle tukikohtaansa, jossa nämä tapasivat jopa Blizzardin isopomoimman isopomon Mike Morhaimen kanssa, samoin kuin WoWin nykyisiä ja entisiä ylläpitäjiä. Porukka jutteli hyvässä hengessä ja pohti tosissaan retrohenkisten, WoWin vanhaa versiota ja vanhaa maailmaa pyörittävän palvelimen pyörittämistä.

Sekä Nostalriusin ylläpidolla, Blizzardilla että faneilla on rutkasti mielenkiintoa wanhaseikkailemiseen, mutta virallisen, Blizzardin ylläpitämän retroserverin pystyttäminen on vielä kaukana tulevaisuudessa. Silti – se kiinnostaa!

”Tapaamisemme meni hienosti ja meillä kaikilla oli oikein mukavaa”, suljetun piraattiserverin kaverit kertovat.

Kuten aiemminkin todettu, niin wanhailuseikkailulle on yllättävän paljon tilausta. Esimerkiksi Runescapen Oldskool-serveri muuttui väliaikaiseksi tarkoitetusta kokeilusta ihan täysimittaiseksi kaupalliseksi tuotteeksi, kun pelaajat jäivätkin sinne asumaan, eivätkä vain piipahtamaan.

Lisätietoja: https://en.nostalrius.org/

Lisää aiheesta

Liki miljoonan pelaajan WoW-piraattiserveri sulkeutui asukkaiden juhliessa

Rakastava fani loi World of Warcraftin muinaiset alueet uudelleen

Blizzard tapaa piraattiserverin ylläpitäjät – luvassa ehkä hyviä uutisia nostalgiamorppinälkäisille

Blizzard miettii vakavissaan retroserveriä nostalgiannälkäisille