Uusimmat

Xbox 360 ennätysvauhdissa

28.05.2009 19:33 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360 –konsolin maailmanlaajuiset myynnit ovat juuri ylittäneet 30 miljoonan laitteen rajapyykin. Samaan aikaan Xbox Live –verkkopalvelua käyttää 20 miljoonaa jäsentä. Onpa myös kuluvan vuoden alkupuoli ollut myynnillisesti kovempaa kuin koskaan.

Microsoftin mukaan vuoden 2008, joka oli Xbox 360:n historian menestyksekkäin, jälkeen konsolin myyntien prosentuaalinen kasvu on ollut alkuvuonna 2009 suurempi kuin minkään toisen konsolin. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 28 prosenttia.

Microsoft kehuukin Xbox Liven olevan tänään suurin maailmanlaajuisena viihdeverkostona. Xbox aikoo jatkaa edelleen alustan palveluiden laajentamista ja kehittämistä.

“Olemme aina uskoneet, että Xbox 360 tarjoaa paremman viihdearvon kuin mikään muu markkinoilla olevista konsoleista, ja viimeisimmät luvut osoittavat, että kuluttajat ovat kanssamme samaa mieltä”, sanoo Don Mattrick, Microsoftin Interactive Entertainment Business -liiketoimintayksikön senior vice president.

“Odotamme kasvun jatkuvan ja kiihtyvän. Ensi viikolla E3-messuilla julkistamme uutisia, jotka kertovat halustamme tarjota kaikille hienoja kokemuksia huippuluokan viihteen parissa ja jotka kasvattavat Xbox-viihdebrändiä maailmanlaajuisesti.”

Nykyisen konsolisukupolven aikana amerikkalaiset kuluttajat ovat kuluttaneet 14,5 miljardia dollaria erilaisiin Xbox 360 -tuotteisiin. Käyttäjät ovat myös tehneet lähes miljardi peli- ja viihdesisältölatausta Xbox LIVEn Kauppapaikalta, jossa tarjolla on laaja valikoima ensiluokkaisia teräväpiirtoelokuvia sekä maailmanlaajuisesti tunnettujen studioiden ja kanavien tuottamia tv-ohjelmia.

Kolmansien osapuolien Xbox 360:lle tuottamia pelejä on tähän mennessä myyty Yhdysvalloissa 5,9 miljardin dollarin arvosta, mikä on Microsoftin mukaan sekin enemmän kuin muiden tämän sukupolven konsolien pelimyynti yhteensä. Xboxilla pelaava omistaa keskimäärin 8,3 peliä.

Xbox Live –käyttäjien aktiivisuus on kasvanut ”räjähdysmäisesti” New Xbox Experience –käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen. NXE:n julkaisun jälkeen yhteisön jäsenmäärä on kasvanut 136 prosentilla, tv-ohjelmien ja elokuvien lataukset ovat yli kaksinkertaistuneet, ja pelien, pelien lisäosien sekä muun Xbox LIVE Arcade -sisällön lataukset ovat lisääntyneet 70 prosentilla. Xbox Live löytyy yhtiön mukaan myös useammasta kodista kuin mikään satelliittikanavien tarjoaja. Ennen vuoden loppua Live-jäsenten määrän uskotaan ylittävän jopa suurimman kaapelipalvelun tilaajien määrän.

Lisätietoja: http://www.xbox.com/xbox360

Lue myös

Killzone 2 on kohta entistäkin parempi

PlayStation Home: kyse on yhteisöstä, ei rahasta

Wallace ja Gromit perustivat Xbox-hunajafarmin

Wiikon wanha: Secret Weapons of the Luftwaffe

Zune-viihdesisällöt Xbox Liveen, Zune HD markkinoille

Muropaketin uusimmat