Uusimmat

Xbox One sulkee kusipäiset nettipeelot omaan ghettoonsa kunnon ihmisiä kiusaamasta

04.07.2013 12:00 Miikka Lehtonen

Microsoftin tuleva Xbox One -konsoli yrittää jos jonkinlaista kiinnostavaa verkkoratkaisujensa kautta, mutta tämä on ehkä kiinnostavin juttu: firma yrittää vihdoin taistella tosissaan Xbox Liven pelaajakannan megapaskaa mainetta vastaan.

Xbox Live on käyttäjäkannaltaan yksi pelaamisen todellisista viemäreistä. Jos olet kastanut varpaasikin sinne, olet varmasti kuullut olevasi tummaihoinen seksuaalivähemmistön jäsen, jonka äiti harrasti irtosuhteita farmieläinten kanssa. Ja näin siis, jos olet onnekas. Ja luoja sinua varjelkoon, jos olet nainen Xbox Livessä.

Onneksi kehitys kehittyy ja Microsoft sen mukana, sillä firma on vihdoin käymässä taistoon paskapäitä ja netti-idiootteja vastaan Xbox Onen yhteisöominaisuuksilla. Viralliselle Xbox-lehdelle antamansa haastattelun mukaan Microsoftin edustajat ovat lainanneet palasen muun muassa League of Legendsin käyttämästä mainesysteemistä, jossa pelaajat voivat matsin jälkeen joko kehua tiimikavereitaan tai vastustajiaan tai antaa näille negatiivista palautetta.

Tämä ei toki yksistään riittäisi, sillä eihän se ES-teiniä paljon haittaa, jos on paska maine Xbox Livessä. Mutta Microsoft aikoo sulkea huonomaineiset idiootit omaan matchmaking-jonoonsa, jolloin nämä saavat haistatella keskenään. Muun muassa DOTA 2 käyttää jo samanlaista systeemiä: jos olet idiootti tai matseista kesken kaiken quittaileva kusipää, saat pelata kaltaistesi vesipäiden kanssa parempien ihmisten pitäessä hauskaa keskenään.

Käytäntö on osoittanut, että systeemi toimii. Muun muassa League of Legends oli aikaisemmin samanlainen viemäri kuin Xbox Live, jossa sai kuulla olevansa ties mitä, jos kerran klikkasi hiirellään väärään paikkaan. Riotin lanseeraama mainesysteemi on kuitenkin auttanut ja voin kokemuksesta todeta, että peliä voi nykyään jopa ihan pelata. Toki whineä ja valitusta kuulee yhä, mutta vain promillen aiemmista määristä.

Hyvältä kuulostaa, siis.

Lähde: OXM

Nostokuva: Penny Arcade

Muropaketin uusimmat