Uusimmat

Xbox poisti pelin käyttäjien kirjastoista, eikä tarjoa rahoja takaisin

Kuva: Xbox

21.04.2023 15:37 Muropaketin toimitus

Xboxilta poistetun pelin eri kielisiä versioita on käytetty helpon Gamerscoren keräämiseen.

One Step After Fall on indiepeli, josta varmaan harvempi on kuullutkaan. Jos kuitenkin jahtaat Xboxin saavutuksia tai Gamerscore-pisteitä, olet voinut tehdä saman tempun kuin monet muut pelaajat. Pelistä on nimittäin ollut jakelussa kolme eri versiota eri kielillä (englanti, saksa ja espanja), joista jokaisesta voi kerätä 1000 pelipistettä vartin pelaamisella.

Ehkäpä tästä syystä saksan- ja espanjankieliset versiot pelistä on nyt poistettu jakelusta. Gaming Bible uutisoi, että nämä versiot eivät ole enää saatavilla Xbox-konsoleille, ja niiden kerrotaan kadonneen myös Xbox-käyttäjien pelikirjastoista.

Pelin kehittäjä The Bergson’s Game Studios on myös vahvistanut pelien poistamisen Xboxilta. Tosin studion mukaan Microsoftin perustelut poistamiselle ”eivät olleet selvät”. Varmuuden vuoksi studio on kuitenkin peruuttanut myös pelin espanjankielisen PC-version.

Kiinnostavaa tapauksessa on myös se, että Gaming Biblen mukaan Xbox ei olisi suostunut palauttamaan pelaajille rahoja poistetuista peleistä. Peli kustantaa vaatimattomat 4,99 euroa, mutta on hieman kummallista ettei rahoja palauteta, vaikka peli on poistettu yhtäkkiä ja vailla ennakkovaroituksia.

One Step After Fallin englanninkielinen versio on yhä jakelussa. Kyseessä on tarinavetoinen kävelysimulaattori, jonka läpäisyn kerrotaan kestävän alle puoli tuntia.