Uusimmat

Xboxilla menee entistä paremmin

27.07.2009 20:50 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin peli- ja viihdeosastolla menee taantumista huolimatta entistäkin paremmin, vaikka laskusuhdanteet ovatkin puraisseet pahinta kilpailijaa Sonyä kirvelevästi. Ei silti, etteikö myös Microsoft olisi pistänyt populaa pihalle, mutta ainakin konsolit myyvät ja Xbox-osasto tekee voittoa.

Microsoftin Entertainment & Devices Division -osasto teki voittoa toista vuotta peräjälkeen, vaikkakaan ei yhtä paljoa kuin 2007 tilikaudella. Kesäkuun lopussa päättynyt 2008-2009-tilivuosi toi kuitenkin kassaan 130 miljoonaa dollaria voittoa.

Viihdeosastolla tiliä teki erityisesti Xbox 360 -konsoli, jonka myynnit kohosivat 11,2 miljoonaan myytyyn laitteeseen vuotta aiemmasta 8,7 miljoonasta. Kaiken kaikkiaan Microsoft laskeskelee, että jokaista Xbox 360 -konsolia kohtaan on myyty 8,6 peliä. Xbox Livellä on puolestaan 20 miljoonaa käyttäjää.

Yleisesti ottaen Microsoft-korporaatiolla menee vähän synkemmin, joskaan kovin kamalasta tilanteesta ei voi puhua vieläkään. Firma takoi voittoa ”vain” 3,1 miljardia dollaria, mikä on noin vajaan kolmanneksen vähemmän kuin edellisenä tilivuotena.

Lähde: Xbox sales up year-on-year

Lue myös

Arvostelu: Velvet Assassin (PC, 360)

Call of Duty –piirretyt ovat upeaa katsottavaa

Capcom pistää kanveesiin niin Marvel-sankarit kuin animeötökät

eDomen arvosteluviikko: Battlefield 1943, Demigod, Lips, Overlord 2, Punch-Out!! ja muutakin

Mahtiannos Halo 3: ODST:tä

Muropaketin uusimmat