Uusimmat

Yhteistyöpeleissä voitetaan ja hävitään yhdessä

30.03.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Suomen pelimuseon blogissa mietitään vaihteeksi sekä digitaalisia että perinteisiä yhteispelejä ja niiden tarjoamia hauskuutuksia kaveriporukalle. Minkäslaisia kivuuksia vuosien mittaan onkaan esimerkiksi pelaajille keksitty?

No esimerkiksi:

 

Keep Talking and Nobody Explodes

Keep Talking and Nobody Explodes on uhkaavasta nimestään huolimatta mitä parhainta yhdessä pelaamista! Pelissä yksi pelaajista on lukittuna huoneeseen aikapommin kanssa. Ystävilläsi taas on ohjeet pommin purkamiseen. Tilanteesta on selviydyttävä puhumalla, joten pommin kanssa lukittu henkilö kuvailee pommia parhaansa mukaan, ja ystävä yrittää kuvauksen perusteella löytää manuaalista ohjeet pommin oikeaoppiseen purkamiseen. Tiedossa on siis hassunhauskoja ja stressaavia hetkiä punaisten ja sinisten johtojen parissa pelissä, joka todella testaa yhteistyökykynne.

 

Pandemia

Eikö pelkästään oma selviytyminen kiinnosta, vaan haluaisit tehdä ystäväsi kanssa enemmän? Pandemiassa pelastetaan yhdessä koko maailma! Pelaajien täytyy työskennellä yhdessä, omia vahvuuksiaan hyödyntäen, jotta taudit eivät valloita koko maailmaa. Kello käy armotta, kun uusia tautipesäkkeitä puhkeaa kuudella mantereella. Samaan aikaan on organisoitava tutkimustyötä parannuskeinojen löytämiseksi ja taisteltava uusia epidemioita vastaan. Pystyttekö pitämään tartunnat kurissa niin kauan, että parannuskeino jokaiseen tautiin saadaan keksittyä?

 

Chip ’n Dale: Rescue Rangers

Retrottaako? Chip ’n Dale: Rescue Rangers on klassinen ja laadukas tasoloikka NESillä, joka perustuu 90-luvun alun piirrettyyn, Tikun ja Takun Pelastuspartioon. Tiku ja Taku vipeltävät peliruudulla samanaikaisesti, joten pelivuoroja ei tarvitse odotella tai jakaa. Pelissä esiintyy myös muita piirrossarjasta tuttuja hahmoja, kuten Jaska, Pörri sekä Vinkki, ja kaiken pahan takana on tietenkin Kollo-kissa. Pelille on julkaistu myös kakkososa, joka on nykyisin melko harvinainen.

 

Lisää yhteistyöpeleistä täältä:

Lue juttu: Suomen pelimuseo, Yhteistyöpeleissä kaikki voittavat – tai häviävät