Uusimmat

Yksinäisen ystävänpäivän muistoksi: historiallista skeidaa

16.02.2011 12:15 Jukka O. Kauppinen

Uutisvuotomme Janne Rautiainen törmäsi ystävänpäivänä erääseen herkkään pelimuisteloon, josta hänen bittivirtaa nuuskiva retrovaistonsa veti välittömästi muistelot erääseen allekirjoittaneen muinaiseen juttuun.

Jos iltasi ovat kovin yksinäisiä, niin ehkä sinun kannattaisi tutustua erääseen pelihistoriaan suurimmista mestariteoksista. Nimittäin deittailusimulaattoriin nimeltään Man Enough. Tämä hieno opetuspeli antaa varmasti monia hyviä keskustelunaloituksia ja pick-up-laineja, joilla tytöt suorastaan taistelevat pääsystä kainaloosi.

PC Gamer -lehden Richard Cobbett otti tuntumaa tähän mestarilliseen teokseen vuodelta 1994. Ja tykkäsi siitä tänään melkein yhtä paljon kuin minä tuolloin.

Cobbett, nyt:

Maybe games can help! Let’s see, what do we have on the obscure crap pile? Ah, yes! “Man Enough: The Ultimate Social Adventure”. Well, if a truly terrible dating simulator from 1994 can’t teach even loveless geeks everything there is to know about romance, I don’t know what can! Pour yourself a half-empty glass of your favourite beverage, turn down the lights, and let’s get ready to bumble!

Man Enough is an entirely dialogue driven game. You choose the woman you want to seduce, and work through long, long conversation trees. If she likes you enough by the end, you move on – in the case of the gym, giving you her number. If not, you get to try again as many times as you like without being slapped with a restraining order/an actual physical slap. How do you know if you’ve said the right thing? In an ideal world, you’d sense the vibes. This being Man Enough, that takes some sensitivity.

Meikä, silloin:

”Me emme ole helppoja nakkeja”, neidit sirkuttavat. Jotta päästäisiin punttisalia pidemmälle, on supliikin oltava kunnossa, ja on tehtävä miellyttävä ensivaikutelma. Kun treffit on tehty, toiminta voi alkaa. Kaikki hahmot eivät ole stereotyyppisiä ja ammatitkin vaihtelevat (tv-ankkuri, psykologi, asianajaja ja tilintarkastaja).

Jota kuta idea kaiketi houkuttaa, mutta varsinaista peliä saa etsiä taikakamman kanssa. ”Systeemi” koostuu puheenpätkästä, johon kommentoidaan valitsemalla yksi kolmesta vastausvaihtoehdosta. Menestyskäyrä nousee tai laskee kommenttien perusteella, ja liian heikko menestys peluuttaa kyseisen pätkän uudelleen.

Man Enoughin suurin houkutin on valtaisa määrä lähikuvia kauniiden naisten kasvoista, ylävartalosta ja koko kehostakin. Grafiikka on hyvällä maulla tehtyä, paljaimmillaan peli yltää alusvaatetasolle. Luonnollisesti mukana on puhettakin, koko sävyskaalan edestä.

Tässä vaiheessa voisi jo tunnustaa, että oikeastaan Man Enough oli ja on ihan hirveä kalkkuna. Peli, jonka ainoa oikeutus oli se, että se toimitettiin CD-ROM-levyllä. Ajatelkaa! CD:llä! Niitä ei muuten tuolloin ollut vielä monella. Minunkin piti käydä testaamassa peliä eräällä tuttavallani, jolla oli koneessa moinen luksusvekotin.

Multimediapelit, tulevaisuuden fail jo vuonna 1994.

Peli on muuten edelleen tallessa. Kai se viehättää samaan tapaan kuin auto-onnettomuus.

Lue jutut:

Lue myös

Assembly Winter 2011 houkutteli puolentoista tuhatta pelaajaa

Hypejuna puksuttaa: ”vuoden pelitraileri” levitykseen tänään

Killzone 3 (PS3)

Skylanders Spyro’s Adventure tekee Activisionista leluvalmistajan