Uusimmat

Yksinoikeudet sen kuin vähenevät – tällä kertaa toiseen suuntaan

24.04.2007 12:40 Miikka Lehtonen

Yksinoikeuksien aika alkaa hiljalleen olla ohi. Julkaisija toisensa jälkeen ynnäilee, ettei muita kuin suurimpia ja laitevalmistajien tukemia pelejä kannata enää julkaista vain yhdelle koneelle. Muuttoliike sai äskettäin jatkoa, tällä kertaa Sonya kohti.

Ensin PlayStation-pelaajia harmitti, kun Ace Combat, Devil May Cry, Assassin’s Creed ja lukuisat muut pelit ilmoitettiin PlayStation 3:n ohella myös Xbox 360:lle. Nyt on Xbox 360 -pelaajien vuoro.

Eidoksen emoyhtiö SCi on ilmoittanut äskettäin julkaisevansa odotetun Hitman-tiimin odotetun Kane & Lynch -pelin Xbox 360:n ohella myös PC:lle ja PlayStation 3:lle vielä tämän vuoden puolella. Samoin kävi myös Conflict (Desert Storm, Vietnam, Desert Storm II) -sarjan uudelle pelille, joka nähdään niinikään kaikilla kolmella alustalla.

Amerikasta kantautuu samanlaisia uutisia, tai oikeammin huhuja. Jenkkien ikärajoista vastaavan ESRB:n sivuilta on nimittäin löytynyt myös maininta tautisen kauniin japsiroolipeli Eternal Sonatan julkaisusta myös PlayStation 3:lle. Eidos ei ole vielä kommentoinut huhuja suuntaan tai toiseen.

Joka tapauksessa on päivä päivältä selvempää ja selvempää, että alati kasvava enemmistö peleistä nähdään jatkossa kaikilla mahdollisilla laitealustoilla. Kehityskulut kun eivät ole ainakaan laskemaan päin. Lopulta voittajia ovat kuitenkin pelaajat, joiden ei tarvitse enää jäädä vaille monia hienoja elämyksiä vain, koska sattuivat ostamaan väärän konsolin.