Uusimmat

YouTuben paras pelisalaisuus? 147 videota laadukasta pelipohdintaa

07.05.2012 17:00 Miikka Lehtonen

YouTubesta löytyy innokkaita nettikommentaattoreita joka lähtöön. Joka toisella kanavalla pelataan jotain kommenttiraidan tai yritetään kopioida itsensä läpi lyöneitä YouTube-peliarvostelijoita kehnolla menestyksellä. Todelliset onnistujat ovat harvassa, joten niitä kelpaa myös hieman hehkuttaa.

Minun piti itse asiassa kirjoittaa YouTube-nimimerkki blacklily8:sta jo Wastelandin Kickstarter-keräyksen aikoihin, sillä törmäsin tuolloin miehen Wasteland-retrovideoihin, mutta niin se vain jäi. Siitäkin huolimatta että mies esiintyy usein Iron Maiden -paidoissa ja pitää C64:sta. Kaveri minun makuuni, siis! Blacklily8 on purkittanut YouTubeen 147 pelivideota, joissa hän pelailee vanhoja pelejä ja usein myös keskustelee niiden tekijöiden kanssa.

Vaikka videot eivät välttämättä aina sisälläkään mitään pelimaailmaa mullistavia paljastuksia, ne esittelevät vanhoja pelejä mainiosti ja ovat myös hauskaa katsottavaa. Ja ne haastattelut, ne vasta hyviä ovatkin. Tällä hetkellä tuoreempien videoiden joukosta löytyy esimerkiksi Lucasfilm Games -legenda David Foxin tai 90-luvun tuotteliaimpiin pelisäveltäjiin kuuluneen taiteilijanimi The Fat Manin moniosaiset haastattelut, jotka kannattaa ehdottomasti katsoa.

Ei kannata antaa miehen ronskin korostuksen pelottaa pois, blacklily8 tekee hyvää settiä, jonka parissa vierähtää iloisesti tunti jos toinenkin. Ja katsottavaa todella löytyy. Alla pari tärppiä sekä linkki miehen kanavalle.

The Legend of Grimrock:

Kolmiosaisen Chris Taylor -haastattelun ensimmäinen osa:

Jon ”Sensible Software” Hare ja pelien tyhmistäminen:

 

Linkki: blacklily8:n YouTube-kanava

Lue myös

Pelilegenda muistelee: miksi vuosi 1991 oli niin tärkeä pelivuosi

Urheilupelin miljoonapalkinto sai huijarit liikenteeseen

Mobiilipelaaminen ärsyttää Super Meat Boy -tiimiä