Uusimmat

PlayerUnknown’s Battlegroundsin kehittäjän mukaan pelin kustomoidut pelit tulevat olemaan maksullisia, koska ”serverit ovat kalliita”

28.07.2018 13:12 Muropaketin toimitus

PlayerUnknown’s Battlegroundsin kustomoidut pelit tulevat olemaan maksullisia. Brendan Greenen mukaan ilmaisten servereiden tarjoaminen olisi yksinkertaisesti liian kallista.

PlayerUnknown’s Battlegroundsia kehittävä PUBG Corp. testaa tällä hetkellä kustomoituja pelejä avoimella testiserverillään. Kustomoidut pelit antavat yhteisölle työkalun luoda PUBGiin kokonaan uusia pelimuotoja.

PUBG Corp. on kuitenkin yhteisön suureksi harmiksi varoittanut, että kustomoidut pelit lukitaan tulevaisuudessa maksumuurin taakse. Ratkaisu on herättänyt suurta ihmetystä, koska myös PUBG sai alun perin alkunsa ilmaisesta Brendan Greenen kehittämästä DayZ-modista.

Nyt Brendan Greene on ottanut kantaa asiaan, raportoi PCGamesN. Hänen mukaansa kyse on yksinkertaisesti rahasta – ilmaisten serverien tarjoaminen yhteisölle kustomoituja pelejä varten olisi järkyttävän kallista. Tästä syystä servereistä on pakko periä maksua. ”Maksan edelleen alkuperäisen modin vaatimista ARMA 3:n servereistä, enkä koe että niiden pitäisi olla käytettävissä ilmaiseksi”, Greene toteaa.

Ratkaisu ei sinällään ole kovin yllättävä, sillä esimerkiksi EA:n Battlefield 1:ssä yhteisö voi vuokrata käyttöönsä omia peliservereitään kohtuullisella kuukausimaksulla. Tavallisesti yhteisölle tarjotaan kuitenkin mahdollisuutta pyörittää omaa serveriään erillisen ohjelmiston kautta omilla tietokoneillaan, jolloin vuokraa ei tarvitse maksaa. PUBG ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi anna yhteisölle tätä mahdollisuutta.

Muropaketin uusimmat