Uusimmat

Pokemon GO -kehittäjä Nianticin uusi keskintö saattaa mullistaa AR-pelien tulevaisuuden

29.06.2018 21:42 Muropaketin toimitus

Niantic on demonnut uutta koneoppimiseen perustuvaa ”AR Occlusion” -teknologiaa, joka saattaa tulevaisuudessa tehdä AR-peleistä paljon nykyistä realistisempia.

Pokemon GO:n menestyksen jälkeen mobiilipelien markkinoille on virrannut myös monia muita AR-teknologiaan perustuvia pelejä. Vaikka AR-pelit ovat jo nykyisellään ihan hienon näköisiä, eivät lisätyn todellisuuden pelihahmot sulaudu vielä kovinkaan hyvin reaalimaailmaan.

Nyt Pokemon GO:n kehittäjänä tunnettu Niantic on esitellyt uuden ”AR Occlusion” -teknologian, joka saattaa tehdä AR-peleistä paljon nykyistä realistisempia. Koneoppimiseen perustuvan AR Occlusionin avulla AR-hahmot ja esineet voivat piiloutua reaaliaikaisesti fyysisen maailman esteiden taakse.

Tekstin alla näkyvällä demolla juoksevat Pikachu ja Eevee osaavatkin kadota esimerkiksi kukkaruukkujen sekä vastaan kävelevien ihmisten jalkojen taakse, sen sijaan että pokemonit ”liitäisivät” ilman lävitse. Nianticin mukaan AR Occlusion on kuitenkin vielä varhaisella kehitysasteella, joten sen päätyminen oikeisiin peleihin saattaa viedä vielä kauan.