Uusimmat

Sony: Google Stadia ei tule olemaan vakavasti otettava kilpailija PlayStation 5:lle

01.07.2019 17:59 Muropaketin toimitus

Sonylla ollaan vakuuttuneita siitä, että Google Stadia tulee olemaan pieni tekijä pelimarkkinoilla, eikä se kilpaile PlayStation 5:n kanssa.

Ei ole lainkaan harvinaista, että uuden konsolisukupolven ilmestyessä puhutaan siitä, kuinka pelikoneet tulevat olemaan historiaa – milloin mistäkin syystä.

Sanotaan, että nykyään pelikoneiden suurin uhka on erilainen pelien suoratoisto, kuten esimerkiksi Googlen Stadia -palvelu. Sen luvataan muuttavan pelaamista jopa historiallisesti, koska Stadialla voi pelata käytännössä mitä tahansa peliä ilman pelikonsolia.

Sonyn toimitusjohtaja Kenichiro Yoshid on lausunut, ettei Sony pidä Stadiaa minkäänlaisena uhkana. PlayStation 5 tulee olemaan aivan omassa luokassaan, sillä suoratoistopelien sulavaan toimintaan vaativia kunnollisia nettiyhteyksiä ei ole yleisesti saatavilla. Niinpä perinteiset pelikonsolit ovat tarpeellisia hyvin monelle pelaajalle-

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Google Stadia tule myöhemmin valtaamaan pelimarkkinoita – aivan kuten kävi Applen iPhonen tullessa saataville. Silloin Nokia toivotti Applen mukaan puhelinkilpailuun, jota Nokia tuohon aikaan dominoi.

Asiasta uutisoi Game Transfers -sivusto.