Uusimmat

Steamiin on tulossa myyntiin raiskauspeli – Onko Rape Day kauppapaikan sääntöjen mukainen?

05.03.2019 08:55 Muropaketin toimitus

Valve on aiemmin päättänyt olla puuttumatta Steam-pelikauppaan ilmestyvien pelien sisältöön. Se pohtii parhaillaan, onko raiskauspeli sellainen tuotos, jonka myyminen ei ole ongelmallista.

Valve ilmoitti viime vuoden puolella sallivansa kauppa-alustallaan kaikenlaiset pelit, jotka eivät ole laittomia tai suoranaista trollaamista.

Ehdot eivät ole kovin selvät, ja niinpä Steamiin on ilmaantumassa peli, jonka päämääränä on naisten raiskaaminen maailmanlopun tunnelmissa. Ainoastaan aikuisille suunnattu Rape Day ei ole tullut vielä saataville, sillä Valve arvioi parhaillaan rikkooko peli mainittuja ehtoja.

Pelin kuvauksessa esitellään, että siinä voi tappamisen ja raiskaamisen lisäksi myös ahdistella naisia sanallisesti. Kyseessä on ns. visual novel -tyyppinen pelike.

Kehittäjä kertoo pelin verkkosivuilla, ettei fiktiivistä raiskausta ole mahdollista kieltää ilman murhaamisen ja kiduttamisen sensurointia. Hänen mukaansa ihmiset voivat erottaa fiktion todellisuudesta, eikä tähän kykemättömien pitäisi pelata pelejä.

Rape Day ei teknisesti tunnu rikkovan Steamin sisältösääntöjä, mutta on epävarmaa saapuuko se lopulta myytäväksi, uutisoi Polygon-julkaisu.