Uusimmat

Steamista paljastui porsaanreikä, jolla studiot pitävät pelinsä Tulevat-listan kärjessä

07.03.2019 09:52 Muropaketin toimitus

Pelistudiot voivat käyttää hyväksi Steamin tuomaa näkyvyyttä muuttamalla pelin julkaisupäivää.

No More Robots -studion perustaja Mike Rose on tuonut ilmi pelikauppa Steamista porsaanreiän, jota pelistudiot voivat käyttää häikäilemättä hyväkseen. Games Industryn mukaan Rose on paljastanut tavan, jolla julkaisijat voivat pitää pelinsä korkealla Steamin Tulossa-listalla, joko tahallaan tai vahingossa.

Pelin näkymiseen Tulossa-listalla vaikuttavat useat asiat, mutta merkitystä on myös julkaisupäivällä. Rose paljastaa, että pelin todellinen julkaisupäivä ei näy pelin kauppasivulla.

Kehittäjät voivat muuttaa pelin julkaisupäivää useaan kertaan, mikä nostaa sen aina korkealle Tulossa-listalla, tuo täten lisää näkyvyyttä ja pitää muut pelit alempana listalla. Samaan aikaan pelin kauppasivulla voi kuitenkin olla näkyvissä yksi ja sama julkaisupäivä, eivätkä käyttäjät tiedä mitään tapahtuneesta.

Rose kertoi asiasta Twitterissä, ja totesi myös, että No More Robots -studiolta on ensi viikolla tulossa uusi peli, Hypnospace Outlaw. Vaikka simulaatiopelin julkaisuun on enää viisi päivää, saa sen löytääkseen selata Tulossa-listaa pitkään.

Steamin bisnestiimin Tom Giardino on vastannut Rosen syytöksiin. Hänen mukaansa ongelma turhauttaa myös Steamin ylläpitoa, ja yhtiö selvittelee parhaillaan asiaa.

”Varon tekemästä lupauksia tai nostamasta vääriä odotuksia, mutta: Mekin välitämme tästä ja yritämme korjata sen tavalla, joka tekee Tulossa-listasta arvokkaamman viemättä peleiltä mahdollisuutta siirtää julkaisupäiviään”, Giardino kommentoi.