Uusimmat

Telia panostaa elektroniseen urheiluun – osti Assemblyjen taustayhtiön omistukseensa

12.06.2018 14:20 Muropaketin toimitus

 

Telia on ostanut enemmistön Assembly-pelitapahtumia järjestävän Assembly Organizingin osakkeista. Täten Suomen suurin pelitapahtuma siirtyy Telian haltuun.

Teleoperaattori Telia on tehnyt merkittävän panostuksen elektroniseen urheiluun ostamalla enemmistön Assembly-pelitapahtumia järjestävän Assembly Organizingin osakkeista, kerrotaan Telian tiedotteessa.

”Telian mukaantulo tukee loistavasti Assemblyn kasvutarinaa. Nyt meillä on mahdollisuudet kasvattaa ja kehittää tapahtumaa, sekä lähteä kansainvälistymään. Assemblyllä on ollut merkittävä rooli Suomen peliteollisuuden ja kotimaisen esportsin kehityksessä, ja nyt voidaan lähteä toteuttamaan suunnitelmia laajemmin. Jatkossa Assemblyn kautta tulee avautumaan myös enemmän uramahdollisuuksia digikulttuurista kiinnostuneille”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Assemblyt järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1992. Pääjärjestäjistä Aakko jatkaa Assemblyn johtamista, kun taas Jussi Laakkonen jatkaa uraansa muissa tehtävissä.

Telian eSport-tiimin edustaja Niklas Segercrantzin mukaan Assemblyjen kautta pystytään jatkossa tukemaan aiempaa paremmin sekä digikulttuurin että elektronisen urheilun harrastajia. Samalla Telia vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaansa.

Assemblyt järjestetään seuraavan kerran 2.–5. elokuuta Helsingin Messukeskuksessa.