Uusimmat

The Last of Us Part 2 myöhästyy, taas – Esittelyssä viisi samanhenkistä laatupeliä, joita kannattaa pelata odotellessa

03.04.2020 21:10 Tuukka Hämäläinen

Alkuvuoden odotetuimman pelin siirryttyä hamaan tulevaisuuteen tarjoamme tilalle viisi kelpoa korviketta samassa hengessä. Luvassa on siis vetävää tarinaa, dystooppisia näkymiä ja eläviä kuolleita.

Loppuviikosta saimme kertoa masentavia uutisia: The Last of Us Part II:n julkaisu on siirtynyt jälleen, eikä Naughty Dog -pelistudiolla osata vielä sanoa mitään uudesta ilmestymispäivästä.

Monen pelaajan suunnitelmat menivätkin nyt uusiksi toukokuun osalta, joten kokosimme viisi pelivinkkiä TLOU2-harmitusta lievittämään. Mikään alla olevista peleistä pystyy tuskin täysin korvaamaan odotettua dystopiaseikkailua, mutta kaikissa näissä on kuitenkin jotain samankaltaista ja ainakin niiden parissa saa ajan kulumaan mukavasti.

1) Days Gone

Viime vuonna ilmestynyttä Days Gonea voi hyvästä syystä pitää The Last of Usin henkisenä perillisenä. Naughty Dogin mestariteoksen tapaan Days Gone on vahvasti tarinallinen, näyttelijäsuorituksiin panostava toimintapeli, jossa yhteiskunta on romahtanut ja ihmiset on muuttunut verenhimoisiksi zombie-laumoiksi. Molemmat ovat lisäksi Sonyn yksinoikeuspelejä.

Days Gone on saatavilla PlayStation 4:lle, ja täyspitkän arviomme pelistä voit lukea alta.

Arvostelu: Vain PS4:lle julkaistu Days Gone on lähes viiden tähden open world -peli – ”Niin hyvä, etteivät edes zombit haittaa”

2) Telltale’s The Walking Dead

Jos The Last of Usissa tarina on mieleesi, mutta pärjäisit myös ilman toimintakohtauksia, kannattaa nyt viimeistään tutustua myös edesmenneen Telltale Gamesin ylistettyyn The Walking Dead -episodipeliin. Valintapohjaisten tarinapelien parhaimmistoon kuuluva, Robert Kirkmanin sarjakuviin perustuva The Walking Dead sisältää kaikkiaan viisi kautta, jotka lisäksi paketoitiin viime vuonna paranneltuina versioina The Walking Dead: The Telltale Definitive Series -kokoelmaan.

Toisin kuin samanniminen tv-sarja, on Telltalen The Walking Dead -peli säilyttänyt maineensa jo vuodesta 2012 asti, ja kokonaisuutena se tarjoaa myös poikkeuksellisen tuhdin pelipaketin. The Walking Dead on saatavilla useille alustoille, ja tuore kokoelma on julkaistu PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

3) A Plague Tale: Innocence

Viime vuonna ilmestynyt indieseikkailu A Plague Tale: Innocence sai Muropaketin arviossa nihkeä vastaanoton haastavuuden ja teknisten ongelmien vuoksi. On kuitenkin myönnettävä, että monet muut pelimediat olivat huomattavasti suopeampia, mistä kertoo jo pelin korkeahko 81-83 pisteen keskiarvo Metacriticissä.

Etenkin tarinallisesti kiehtova A Plague Tale viskaa pelaajan keskelle mustan surman runtelemaa Eurooppaa seikkailussa, joka sekoittelee todellista historiaa ja fantasiaelementtejä. Pelisuunnittelussa on myös hiiviskelyä ja lapsihahmoja myöten otettu selvästi vaikutteita The Last the Usista.

A Plague Tale: Innocence on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

4) Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Red Dead Redemption 2:n lumoissa monet pelaajat ovat voineet jo unohtaa, että myös alkuperäinen Red Dead Redemption oli loisto peli, ja sille vuonna 2010 ilmestynyt Undead Nightmare -laajennus voi olla juuri sopivaa helpotusta TLOU2-tuskaan. Undead Nightmare nimittäin muuttaa koko villin lännen pelin elävien kuolleiden täyttämäksi, tuomionpäivän maisemaksi, ja peli sisältää täysin itsenäisen tarinan tehtävineen ja hahmoineen.

Ikävä kyllä alkuperäinen Red Dead Redemption ilmestyi laajennuksineen vain männäsukupolven konsoleille. Nykyalustoista peli on pelattavissa vain Xbox Onella takaperin yhteensopivuuden ansiosta.

Toisaalta sitäkin edullisemmasta pelipaketista on kyse: RDR kustantaa nykyään Xboxin digitaalisessa pelikaupassa 9,89 euroa ja Undead Nightmare 9,49 euroa, ja fyysisenä versiona molemmat sisältävän Game of the Year -paketin voi saada polkuhintaan. Polygonin mukaan alkuperäinen peli myös toimii entistä sulavammin nykyisen sukupolven Xboxilla.

5) Dying Light

Dying Light -toimintapelin odotettu jatko-osa lykättiin hamaan tulevaisuuteen jo alkuvuodesta, mutta sehän tarjoaa pelisarjaan tutustumattomille pelaajille rutkasti aikaa ottaa selvää, miksi Techlandin yhdistelmä avoimen maailman seikkailua, verkkopeliä ja selviytymiskauhua on pysynyt suosittuna jo viiden vuoden ajan. Tarinallisesti Dying Light on kevyemmästä päästä kuin listan muut pelit, mutta sitäkin enemmän se tarjoilee toimintaa ja parkouria.

Dying Light on nykyisin saatavilla paranneltuna Enchanced Edition -versiona, ja se on myös paketoitu yhteen mittavan The Following -laajennuksensa kanssa. Pelaajakunta sen paremmin kuin pelistudiokaan ei ole vielä unohtanut peliä, sillä Dying Light sai vasta talvella uutta sisältöä 5-vuotispäivänsä kunniaksi.

Dying Light on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Bonus: The Last of Us

Tämä saattaa tuntua itsestäänselvältä, mutta The Last of Us Part II:n lykkäys tarjoaa tietysti mahdollisuuden pelata alkuperäisen pelin uudelleen läpi vielä kertaalleen. Nyt on hyvää aikaa kokeilla, sujuisiko peli vaikeammalla vaikeusasteella, onnistuisiko kaikkien Trophy-palkintojen kerääminen tai ihan vaan kokea vaikuttava seikkailupeli uudelleen.

Etenkin The Last of Usin vain PlayStation 3:lla pelanneita suosittelemme ehdottomasti kokemaan pelin myös ehostettuna Remastered-versiona. Eikä kannata jättää pelaamatta myöskään erinomaista Left Behind -laajennusta.

The Last of Us on vieläpä huhtikuun ajan tarjouksessa pikkurahalla, eli sen voi napata PlayStation Storesta hintaan 9,95 euroa.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat