Uusimmat

Tunnettu Dota 2 -pelaaja käännytettiin rajalta – ei pääse The International 2017 -turnaukseen

02.08.2017 11:02 Muropaketin toimitus

Alliance-joukkueessa The Internationalin vuonna 2013 voittanut ruotsalainen Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg käännytettiin Yhdysvaltojen rajalta puutteellisen viisumin takia. Käännytyksen johdosta AdmiralBulldog ei pääse osallistumaan tänään alkavaan The International 2017 -turnaukseen.

Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg oli vuonna 2013 Dota 2 -uransa huipulla voittaessaan The International 2013 -turnauksen yhdessä ruotsalaisen Alliance-joukkueensa kanssa. AdmiralBulldog on sittemmin vetäytynyt ammattilaistason Dota 2 -peluusta ja jättäen joukkuepelaamisen taakseen, keskittyen lähinnä streamaamiseen sekä muun Dota 2 -aiheisen sisällön luomiseen.

The Internationalin järjestävä Valve oli kutsunut AdmiralBulldogin kommentaattoriksi tänään alkavaan The International 2017 -turnaukseen, mutta AdmiralBulldogin suureksi epäonneksi matka Seattleen katkesi Yhdysvaltojen rajalle. AdmiralBulldogin mukaan hänen hankkimansa B1/B2-viisumi ei rajaviranomaisten mukaan ole kelvollinen edes lyhytaikaiseen työskentelyyn Yhdysvalloissa. Viisumiongelmien johdosta AdmiralBulldog käännytettiin rajalta seuraavalla lennolla takaisin Amsterdamiin.

AdmiralBulldogin mukaan hän oli etukäteen tarkistuttanut viisuminsa Valvella, joka ei ollut kertonut niiden olevan epäpäteviä The Internationalissa työskentelyyn. Koska AdmiralBulldog ei pääse osallistumaan turnaukseen, ei hän myöskään tule saamaan palkkaa tapahtumassa työskentelystä. AdmiralBulldog joutuu myös hankkimaan uuden viisumin myöhemmin järjestettävää TwitchCon-tapahtumaa varten.

AdmiralBulldog kertoo lopuksi olevansa hyvin pettynyt siitä, ettei hän pääse osallistumaan The International 2017 -turnaukseen ja olevansa samalla pahoillaan niiden fanien puolesta, jotka odottivat näkevänsä hänet paikan päällä.