Uusimmat

Unohtakaa LOTR-elokuvat: Tuleva Klonkku-peli on uskollinen kirjoille, kuten Tolkienin perikunta haluaa

27.03.2019 12:52 Muropaketin toimitus

J.R.R. Tolkienin perikunta toivoo pelikehittäjien mukaan enemmän pelejä, jotka seuraavat elokuvien sijaan alkuperäisiä Taru Sormusten herrasta -kirjoja.

Peter Jacksonin Taru Sormusten herrasta ja Hobitti -elokuvat ovat niin vaikutusvaltaisia, että ne ovat monelle kaikkein tunnetuin versio J.R.R. Tolkienin kertomuksista. Tulevan The Lord of the Rings: Gollum -pelin tekijät seuraavat kuitenkin rohkeasti alkuperäisiä kirjoja, ja luovat jopa visuaalisesti omanlaistaan versiota Keski-maasta.

”Tolkienin perikuntaa toivovat peliä, joka on lähempänä romaaneja ja keskittyy enemmän tarinankerrontaan”, kuvailee Gollum-peliä kehittävän Daedalic Entertainment -studion toimitusjohtaja Carsten Fichtelmann.

Games Industryn haastattelussa Fichtelmann kertoo, että studio onnistui vakuuttamaan kirjojen oikeuksia valvovan Middle-earth Enterprisesin jo karkeilla grafiikoilla tekemällään demolla. Asiaan vaikutti hänen mukaansa myös Daedalicin aiempi seikkailupeli, Ken Follett’s The Pillars of the Earth (2017), joka perustuu nimensä mukaisesti Ken Follettin tunnettuun romaaniin Taivaan pilarit (1989).

”Todistimme jo The Pillars of the Earthin kanssa, että osaamme olla uskollisia universumille”, Fichtelmann kuvailee.

Gollum-pelistä ei tiedetä vielä paljonkaan, mutta sen on kerrottu olevan toimintaseikkailu, jossa Klonkun kahtiajakautunut mieli vaikuttaa jollakin tapaa tarinaan ja pelikokemukseen. Fichtelmann on myös vihjannut, että pelin visuaalinen toteutus on ei seuraile fotorealistista tyyliä, vaan luvassa on jotakin omaperäisempää.

”Meille on tärkeää luoda peli, joka tuntuu tuoreelta vielä 20 vuodenkin päästä.”

The Lord of the Rings: Gollum -pelin julkaisua suunnitellaan vuodelle 2021. Pelistä on olemassa teaser-traileri, joka saatetaan julkaista Gamescom-messuilla kesällä. Fichtelmannin mukaan on kuitenkin myös mahdollista, etteivät kehittäjät ole valmiita paljastamaan pelistä mitään enempää tämän vuoden puolella.