Uusimmat

Guitar Hero ylitti miljardin haamurajan ja teki pelihistoriaa

12.01.2009 21:00 Miikka Lehtonen

Pelien myyntiluvut ja muu virtuaalinen pullistelu eivät yleensä jaksa hetkauttaa monia eDomen toimituksesta, ellei kyseessä ole todella merkityksellinen virstanpylväs. Tällä kertaa näin todella on, sillä Guitar Hero III on ylittänyt miljardin dollarin haamurajan ja jatkaa matkaansa.

Activision on tänään tiedottanut, että Guitar Hero III: Legends of Rock -peliä on tuottanut activisionille yli miljardi taalaa. Kyse ei ole puhtaasta pelimyynnistä, sillä tiedotteen mukaan ladattavilla lisäbiiseillä on merkittävä osa kakusta. Itse kuvittelisin kuitenkin, että kohtalaisen hintavat, kaikille alustoille julkaistut ja jumalattomasti myyneet kitaran ja pelin sisältäneet kombopaketit muodostavat suurimman osan myynneistä.

Tiedote kertoi myös, että Guitar Hero -biisejä on ostettu nyt yli 21 miljoonaa kappaletta, tosin kyse on Guitar Hero III:n ja World Tourin yhteismyynnistä. Tästä voisi päätellä, että aiemmin tekemäni oletus pitänee paikkansa. Activision ei ole ainoa, joka juhlii, sillä tiedote paljastaa lopuksi, että Guitar Herossa esiintyneiden artistien levymyynnit ovat kasvaneet keskimäärin 15%.

Toivottavasti tämä saa studiot ja artistit vihdoin tajuamaan, että niitä biisejään saa ja kannattaa luovuttaa pelien käyttöön. Iron Maiden ja Led Zeppelin, oletteko kuulolla?

Lisää aiheesta

Huono vitsi vai väkisinvänkäystä? Guitar Hero III:sta kännykkäversio

Jimi Hendrixille oma Guitar Hero?

Seuraavaksi vuorossa Guitar Hero: Beatles?

Robotti soittaa Guitar Heroa, katso video

Lue myös

Tomb Raider Underworldin niukka menestys johti irtisanomisiin

Pelitunnistus-skaba ratkesi: voittaja tunnisti 20 peliä!