Uusimmat

Valve hehkuttaa Steamin myyntilukuja – totuus pelien menestyksestä on jotain aivan muuta

08.04.2020 10:24 Muropaketin toimitus

Yhä useampi Steamin pelijulkaisu menestyy, mutta sitäkin suurempi on flopanneiden pelien joukko.

Valve on julkaissut Steamissa tilastoja palvelun myyntimenestyksistä. Samalla yhtiö hehkuttaa, kuinka ”vuosien mittaan yhä useampi peli on menestynyt Steamissä”, ja että ”useimmilla peleillä oli paremmat ansaintamahdollisuudet vuonna 2019”.

Kuten Kotaku kertoo, nämä väitteet ovat totta, mutta ne eivät anna koko kuvaa Steamin pelimarkkinoista. Ars Technica teki oman analyysinsa Steamin luvuista ja päätyi siihen, että peräti 80 prosenttia Steamissa julkaistuista peleistä ansaitsee ensimmäisen kahden viikon aikana alle 5 000 dollaria.

Kotaku vääntää asian rautalangasta: koska pelikehitys on useimmiten useamman ihmisen täyspäiväisen työpanoksen vaativaa toimintaa, päätyvät useimmat Steamissa julkaistut pelit floppaamaan. Vaikka peli tuottaisi 20-60 tuhatta dollaria vuodessa, se voi silti tehdä tappiota pelistudiolle.

Moni ongelma palautuu pelien määrään. Yksistään Steamissa julkaistiin vuoden 2019 aikana 8 000 peliä, joiden joukkoon mahtuu muutamia hittejä, paljon totaalista roskaa ja pelitulvan sekaan hautautuvia laatupelejä.