Uusimmat

Video: Predator ilman Predatoria? Testasimme, millainen Predator: Hunting Grounds on yksinpelinä

28.04.2020 14:20 Tuukka Hämäläinen

Predator: Hunting Grounds on suunniteltu verkkomoninpeliksi. Mikään ei kuitenkaan estä aloittamasta yksityistä pelisessiota pelkkien tekoälyvihollisten kanssa.

Viime perjantaina ilmestynyt Predator: Hunting Grounds on lähtökohtaisesti verkkomoninpeli. Asymmetrisessä pelissä yksi pelaaja ohjastaa Predatoria ja neljä muuta pelaavat iskuryhmällä, joka lähetetään viidakkoon suorittamaan erilaisia tehtäviä. Pelissä on myös NPC-vihollisia, mutta Predatoria ohjaa aina yksi pelaajista.

Huomasimme, että moninpeliksi suunniteltua peliä voi periaatteessa pelata yksinkin. Hunting Groundissa voi nimittäin aloittaa Private Match -ottelun ilman yhtäkään muuta pelaajaa. Tällöin muuta iskuryhmää ja Predatoria ei kuitenkaan korvata boteilla, vaan pelaaja päätyy kartalle suorittamaan tehtäviä kokonaan yksin.

Alla olevalta videolta näet kokonaisen tehtävän verran Predator: Hunting Groundsia ”yksinpelinä”. Testimme osoitti, että ilman Predatoria peli muuttuu naurettavan helpoksi perusräiskinnäksi, jossa ei ole likimainkaan tarpeeksi haastetta tai tekemistä.

Hieman yllättäen kuitenkin myös privaattiottelut kerryttävät kokemuspisteitä aivan tavalliseen tapaan. Yksinpelissä voisi siis periaatteessa lypsää XP:tä avatakseen edistyneempiä aseita ja peliominaisuuksia.

Kokeilimme tietysti myös, mitä tapahtuu jos yksinpelin aloittaa Predatorina. Tällöin pelistä katoaa kaikki järki, sillä Predatorin tehtävänä pelissä on pistää ihmispelaajien hahmot hengiltä. Yksin pelatessa Predator ei siis voi lainkaan suorittaa tehtäväänsä, ja kartalla on automaattisesti vain kourallinen NPC-vihollisia tapettavaksi. Luvassa on siis soolopelaajalle surkea pelikokemus.

Predator: Hunting Grounds on saatavilla PC:lle ja PlayStation 4:lle. Arvostelumme pelistä ilmestyy ensi viikolla.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat