Uusimmat

Viisi vuotta PS4:n julkaisusta: Sony iski pöytään huikeita myyntilukuja sekä suosituimmat ohjainvärit

15.11.2018 18:00 Muropaketin toimitus

Sony PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 saapui ensi kertaa kauppoihin tasan viisi vuotta sitten. Huippusuosittua konsolia on myyty jo yli 86 miljoonaa kappaletta.

Sonyn hittikonsoli ja nykyisen sukupolven johtava alusta PlayStation 4 täyttää tänään vuosia, sillä laite saapui ensi kertaa myyntiin 15. marraskuuta 2013. Tuolloin PS4 tuli myyntiin Pohjois-Amerikassa, ja Europpaan se rantautui pari viikkoa myöhemmin, 29. marraskuuta.

PS4:n merkkipäivän kunniaksi Sony on julkaissut PlayStation Blogissa joukon kiehtovia tilastotietoja, joista näet infografiikan alta. Itse konsolia on myyty tähän mennessä 86,1 miljoonaa kappaletta, ja eri ohjelmia ja pelejä on myyty kaikkiaan 777,9 miljoonaa kappaletta. Luvuilla tarkoitetaan jälleenmyyjille toimitettuja kappaleita, eli todellinen kuluttajille asti ehtineiden konsoleiden ja pelien lukema on oletettavasti hieman pienempi.

Alta näet myös esimerkiksi parhaiten myyneet PlayStation 4 -pelit, millä oletettavast tarkoitetaan pelien tuottoja, mikromaksut mukaanlukien. Kappalemäärän mukaan eniten myyneiden pelien lista näyttää Wikipediassa kovin erilaista.

Samalla Sony paljastaa myös viisi suosituinta DualShock 4 -ohjaimen väriä, sekä suosituimmat PlayStation Plussan pelit.