Uusimmat

Warner Brosin pelipomo ei usko, että tilauspalvelut korvaavat pelien ostamista

25.06.2019 09:30 Muropaketin toimitus

Muun muassa Middle-earth ja Mortal Kombat -peleistä tunnettu pelijulkaisija uskoo, että pelien suoratoisto ei suoraan johda pelien tilauspalveluihin.

Syksyllä avautuva Google Stadia perustuu pelien suoratoistoon pilvipalvelusta, kuten PlayStation Now -palvelukin, ja samanlaisia suunnitelmia on huhuttu olevan Xboxilla seuraavan sukupolven konsolin suhteen. Samaan aikaan tilauspohjaiset pelipalvelut, kuten PS Now, Xbox Game Pass ja EA Access ovat yleistymässä.

Pelien suoratoisto ei kuitenkaan tarkoita, että jatkossa pelejä ei ostettaisi. Näin toteaa Warner Bros. Interactive Entertainmentin johtaja David Haddad.

Syy on Haddadin mukaan pelaajien käyttäytymisessä: tilauspohjaiset pelipalvelut tarjoavat valtavan valikoiman, mutta monet pelaajat pelaavat vain muutamia pelejä, jolloin tilauksesta maksamisessa ei ole järkeä.

”Nykyisin pelaajien käyttäytyminen on melko keskittynyt siihen, että valtaosa ajasta käytetään kouralliseen pelejä, jotka he valitsevat tarkkaan”, Haddad kuvailee PC Gamerin mukaan.

Haddad uskookin, että suuri osa pelaajista tulee jatkossakin maksamaan mielummin yksittäisestä peliostoksesta kuin suuren valikoiman tarjoavasta palvelusta. Hänen mukaansa on virhe uskoa, että pelien suoratoisto johtaisi automaattisesti tilauspalveluihin.