Uusimmat

Alle 50 euron HTPC-näppäimistöt testissä

13.09.2012 15:08 Muropaketin toimitus

Olohuoneen multimediatietokoneille on saatavissa useita yksinkertaistettuja käyttöliittymiä, mutta silti yllättävän monet käyttäjät käyttävät HTPC:tään mieluiten perinteisen tietokoneen tapaan. Sohvalla erillisen näppäimistön ja hiiren käyttö saattaa monesti olla hieman hankalaa, joten HTPC-käyttöön optimaalinen ratkaisu on niiden samoissa kuorissa oleva yhdistelmä. Harmillisesti kyseisten laitteiden tarjonta ei ole ollut kovin suurta ja harvat hyväksi todetut ratkaisut, kuten Logitech diNovo Edge, ovat monille turhan arvokkaita.

Muropaketti päätti ottaa selvää mitä vaihtoehtoja nykypäivänä on tarjolla järkevässä alle 50 euron hintaluokassa ja pyysi testiin tuotteet kolmelta eri valmistajalta. Hinnan lisäksi kriteereiksi asetettiin langattomuus sekä näppäimistömäinen koko, joten pieniä kännykän tai kaukosäätimen kokoisia tuotteita ei huolittu mukaan vertailuun. Mukaan valikoituivat Deltaco TB-109E, Logitech Wireless Touch Keyboard K400 sekä Rapoo E2700. Kolmikon hintahaarukka on Suomessa noin 35-50 euroa ja saatavuus on kohtalainen tai hyvä.

Tässä artikkelissa tutustutaan näppäimistöjen ominaisuuksiin, rakenteeseen sekä käytettävyyteen olohuoneolosuhteissa ja arvioidaan siltä pohjalta edullisten näppäimistö-hiiriyhdistelmien hankinnan järkevyyttä.

Sisältö

  1. Alle 50 euron HTPC-näppäimistöt testissä
  2. Deltaco TB-109E
  3. Logitech Wireless Touch Keyboard K400
  4. Rapoo E2700
  5. Yhteenveto